Romania

Bucuria meleagurilor

Bucuria meleagurilor
Distribuie:  

În fiecare zi ne deplasăm pe minunatul nostru pământ românesc, oriunde am fi prin țară. Ce ne oferă acesta este absolut fascinant, peisaje de vis, păduri seculare ori bucuria momentelor de liniște în compania naturii.

Cu toții am auzit măcar o dată despre bogățiile solului nostru.

El conține mari resurse de minereuri precum aur, argint, cărbune și alte zăcăminte rare, foarte importante în tehnologie... La suprafață, însă, ies în lumina razelor de soare marile păduri ale Munților Carpați, frumoasele meleaguri ale Dunării și ale Mării Negre și fauna specială din Deltă.

Profitorii istoriei au cunoscut mereu potențialul pământului românesc, ca atare, privind în istorie, ni s-au vrut mereu marea, câmpiile și munții, în speță Apusenii, unde se ascund marile bogății.

Din fericire, astăzi avem sub umbrela noastră toate aceste locuri, dar unele au căzut în umbra nepăsării.

Multe locuri din țară au parte de ape cu mari beneficii pentru sănătate, pe care în timp le-au descoperit oameni cu intenții bune și care puneau preț pe micile răsfățuri ale naturii.

Astăzi, însă, se pare că ne depărtam de ceea ce este moral și de ce ar trebui să fie, lăsând în urmă identitatea culturală, bogății ascunse și multe alte lucruri fără de care viitorul nostru, precum și al propriei țări este incert.

Eu chiar cred în tinerimea care va veni din urmă cu multă putere, creativitate și voință pentru a schimba ceva în bine și care va vedea potențial în tot ceea ce îi înconjoară.

Deși în jurul meu, la școală în special, se pare că tinerii nu au în minte nici măcar o viziune pe termen scurt și mediu în privința vieții lor, darămite în a unei întregi societăți... Dar, trebuie spus că gândesc altfel și sunt diferiți raportat la vechile percepții. Descoperă noi concepte, înțeleg mai bine procesele prin care se ajunge în acel punct și, mai mult decât atât, își mențin cu fruntea sus statutul de om liber.

E drept, vârsta adolescenței ne face să ni se pară că totul ni se cuvine și că libertatea vine de la sine, dar aceasta, îmbinată cu carte și o bună educație, formează omul de mâine, viitorul cetățean român.

M-am abătut de la subiectul principal, acela al meleagurilor, însă ceea ce am spus mai sus are o strânsă legătură cu profitarea la maximum de ceea ce avem aici, la noi acasă. Să redescoperim că ce este românesc nu-i greșit sau de proastă calitate și că locurile de la noi nu sunt mai prejos decât cele din Vest. Mai mult decât atât, România este țara din Europa cu cea mai bogată biodiversitate, adică natura ne-a oferit tot ce se poate... Ce vrei și ce nu vrei, aici găsești...

Ce trebuie reținut este faptul că se poate și aici, la noi, în ciuda faptului că lumea nu prea mai are speranță și încredere. Da, dar are suflet. Iubind-ne țara, așa cum putem, contribuim puțin câte puțin la recăpătarea forțelor proprii, naționale.

Alex OPREA-BANU (15 ani)

pamant, tineri, adolescenti, naura

Alte articole:

Să visezi că într-o zi...

Vreau să fiu din nou copil!

O lume despre oameni

Circuitul vieții

O altfel de școală

VIAȚA LA ȚARĂ

Scrisoare de generație…PRIETENIA

Țara visurilor mele

Viitorul digitalizării