Romania

Apicultura, la limita falimentului

Răzvan Coman – „Autoritățile nu intenționează să facă nimic“

După luni de secetă severă, ploile au apărut chiar în timpul desfășurării ediției de toamnă a Târgului Mierii din București. În perioada 13-15 septembrie, în curtea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură s-au adunat apicultori din toată țara. Au venit cu produse apicole, obținute cu eforturi deosebite, cu costuri ridicate și cu speranța că la târg vor avea suficienți cumpărători.

„Anul acesta a fost unul

apicultura, miere, apicultori, productie de miere, seceta extrema, ICDA Bucuresti, ACA Romania

Cum îngrijim stupina la final de vară

În materialul următor vă supunem atenției câteva sfaturi venite din partea specialiștilor de la Asociația Crescătorilor de Albine din România cu privire la lucrările pe care apicultorii trebuie să le realizeze în această perioadă și la începutul toamnei.

Lucrările lunii august

În această perioadă toată atenţia trebuie acordată pregătirii familiilor pentru creşterea albinelor de iernare, iar în acest sens calitatea și cantitatea hranei sunt primordiale. De asemenea, în lipsa culesurilor sunt

vara, albine, august, stupine, ACA, faguri cu miere, Asociatia Crescatorilor de Albine, ingrijire albine, urdinis

Activități în luna iulie în stupină

În plină vară, în iulie, stupina are nevoie de atenția apicultorului prin realizarea câtorva activități specifice acestei luni. Acestea presupun continuarea deplasării către anumite culesuri, extragerea în continuare a mierii, dar și alte măsuri privind organizarea și pregătirea stupului pentru vremea rece. Informațiile prezentate în rândurile următoare vin din partea specialiștilor din cadrul Asociației Crescătorilor de Albine din România.

Valorificarea resurselor melifere

stupi, apicultura, albine, apicultori, stupine, ACA

Ioan Fetea: „Prețurile la miere au scăzut cu 40-50%“

Târgul Național Apicol, organizat la începutul lunii aprilie în curtea Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultură București, a fost un prilej pentru a lua pulsul apiculturii la început de primăvară.

„Mierea fără calitate, din import, continuă să intre în țară“

Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, spune că problemele pe care le-a semnalat cu această ocazie sunt aceleași de ani întregi și că întotdeauna motivele invocate pentru lipsa rezolvării

apicultura, miere, apicultori, miere romaneasca, pret miere, ICDA Bucuresti, Ioan Fetea

Pagina 1 din 37