Interesul fermierilor pentru culturile de arbuști fructiferi și căpșun în sistem ecologic a crescut semnificativ în ultimii ani, pe fondul cererii tot mai mari din partea consumatorilor pentru fructe sănătoase și ecologice.
Fructele de pădure sunt considerate super-alimente și sunt apreciate datorită conținutului ridicat de nutrienți, fibre și compuși bioactivi cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Trecerea de la agricultura convențională la cea ecologică este motivată și de preocuparea
Cânepa, o plantă cu o istorie milenară de utilizare în diverse domenii, a fost mult timp subevaluată în România. Deși semințele de cânepă sunt folosite în industria alimentară și în domeniul farmaceutic în 17 țări din Europa, țara noastră rămâne în afara acestui circuit valoros, fiind afectată de un legiuitor rigid care interzice cultivarea acesteia începând din 1992. Interdicția a fost instituită din cauza asocierii greșite a cânepei cu drogurile, ignorându-se astfel potențialul economic și
Noul sistem de direcție automată facilitează accesul la tehnologia agricolă avansată tuturor fermierilor
Topcon Agriculture pregătește lansarea sistemului conceput special pentru fermierii care folosesc tractoare de gamă medie de putere în ferme mici și mijlocii. Noul sistem reprezintă un pas semnificativ în a face tehnologia de direcție automată, utilizată de obicei pe utilaje mai mari, accesibilă unei palete mai largi de fermieri.
„La Topcon Agriculture, suntem dedicați procesului de
În mod normal, larvele gândacilor pocnitori (Agriotes spp.), denumite în mod popular viermi sârmă, produc pagube importante atât culturilor de primăvară cât și celor de toamnă, în zonele cu soluri umede și grele, cu pH acid (zonele subcarpaților, zona de podiș, luncile râurilor, lunca Dunării etc).
Dar aceste specii de insecte sunt răspândite, practic, peste tot în țară, înclusiv în zona cu soluri fertile din sudul sau sud-estul țării. Diferența față de zonele favorabile, enumerate mai sus, o