Social

  • Septembrie 24 2023

Digitalizarea sufletelor

Viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat de când am început să avem electrocasnice, aparate de comunicare și de cercetare, mașinării speciale pentru toate domeniile și multe multe altele. Ce-ar fi ca acum să nu mai ai frigider, aragaz, lumină și apă? Astăzi par nevoi primordiale care ne conferă o viață…
Lansarea Centrului de cunoștințe, educație și inovare în agroecologie Wallachia Organics Consorțiul de clustere Inter-Bio, în colaborare cu Primăria orașului Breaza, lansează, cu ocazia celebrării Zilei europene a agriculturii ecologice, Centrul de Cunoștințe, Educație și Inovare în Agricultură – WALLACHIA Organics. Ziua europeană a agriculturii ecologice a fost lansată de…
  • Septembrie 13 2023

Bucuria revederii

Pentru mine, lumea în care trăiesc arată până acum, poate cum nu mi-aș fi imaginat-o vreodată, asta pentru că nu mi-am dorit lucruri mărețe și pline de fală, ci înțelegere cu toți cei dragi mie, sănătate și liniște familială. Toate acestea îți conferă o bază solidă pe care poți construi…
Crescând, au început să se diminueze întrebările simple, inocente, și să-și facă apariția alt gen de întrebări, care fac parte din viața fiecărui om și care ajută în evoluția spirituală și intelectuală. Drept urmare, cele mai multe întrebări le adresam părinților și bunicilor mei, oameni nu doar cu experiență profesională,…
  • August 08 2023

Lumea satului…

De mult timp nu am mai avut dorința de a sta la țară, cu bunicii și restul rudelor ce se mai ivesc de-a lungul zilelor prin curte, venite de pretutindeni. Serile, diminețile și după-amiezile aici au un farmec aparte... au sunet, au peisaje, au emoții, iar nostalgia copilăriei nu-și întârzie…
Sute de locuitori din 24 de localități din Dolj, Gorj și Vâlcea au participat la cel mai mare festival din Oltenia, intitulat generic „Dealul Muierii“. Această acțiune are scopul de a reface una dintre cele mai frumoase legende ale zonei, în care un grup numeros de fete a pus pe…
Ciuperca constituie un aliment preferat de un număr important de consumatori, în principal datorită unor calități nutritive pe care le conferă prin conținutul destul de important de proteine, care variază între 2% și 4,5% (asemănătoare cu cea din caseina laptelui, albumina din ou sau cu gliadina din grâu), hidrați de…
De la sfârșitul anilor ’70, populația SUA a fost supusă unei „epidemii de obezitate“: proporția adulților obezi s-a dublat, ajungând la aproape 37% în 2010. Și situația se va mai putea agrava. Există mai multe fenomene implicate, cel mai tulburător fiind unul cunoscut sub numele de „programare fetală“. În timp…
  • Iulie 03 2023

Sportul ca simbol

În fiecare an se desfășoară sute de concursuri naționale și internaționale la niște sporturi de care poate nici nu am auzit în această parte a lumii și iată că unii fac performanță chiar și în acestea. Pe parcurs vom afla cum se întâmplă toate cele, de ce și cu ce…
Leontina Pop s-a născut de Bobotează, la 6 ianuarie 1958, în comuna Gurghiu, la poalele munților oglindiți în râurile Mureș și Târnava Mare, la mai mulți km de Hășmaș, de unde izvorăsc Oltul și Mureșul frați. Munții Gurghiu transferă din caracterul lor carstic impetuos și măreț felului de a fi…
...a fost un titlu văzut la o cafenea din Brașov, nu este al meu, recunosc, dar, stând la masă acolo, m-a pus pe gânduri și am încercat să-i dau un sens, care poate e chiar cel la care face referire. Astfel că, în vizita mea la Brașov, am reușit să…
În cadrul unei excursii cu școala, am avut ocazia de a vizita una dintre cele mai frumoase zone ale țării noastre și anume, Dobrogea. De la Ostrov, la Adamclisi, până la cazinoul din Constanța și Mamaia, am luat la pas fiecare locșor reprezentativ. Primul obiectiv a fost bacul, care, deși…
România este o țară bogată în resurse naturale, inclusiv în plante medicinale valoroase. De-a lungul secolelor, tradițiile și cunoștințele strămoșilor noștri s-au transmis de la generație la generație, dezvăluindu-ne puterea terapeutică a acestor plante. În acest articol, vom explora câteva dintre plantele medicinale românești care sunt la îndemâna noastră și…
La jumătatea lunii mai, Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit Ziua Națională a Familiei, pentru a sublinia că familia naturală, formată din bărbat și femeie, binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Sfintei Cununii, este singura în măsură să-i nască, să-i crească și să-i educe într-un mod sănătos pe copii, cu multă credință,…
În cadrul unei excursii cu școala, am avut ocazia de a vizita una dintre cele mai frumoase zone ale țării noastre și anume, Dobrogea. De la Ostrov, la Adamclisi, până la cazinoul din Constanța și Mamaia, am luat la pas fiecare locșor reprezentativ. Primul obiectiv a fost bacul, care, deși…
Încă suntem mulți, iar tot atât sunt și plecați, însă ceea ce este cu adevărat important este faptul că, dacă se vor naște mulți aici, la noi, și se vor întoarce din străinătate, vor trăi într-o societate murdară, cu multă ură și dezinteres, două lucruri care ne afundă în gânduri…
Folosind expertiza umană, în combinație cu inteligența artificială (AI) se încearcă, mai nou, să se ridice nivelul industriei la nivel mondial. Prin această metodă se dorește a fi cu un pas înaintea consumatorului și a i se anticipa nevoile. Dacă se vor reuși toate acestea, doar timpul va decide... Pentru…
Proiectul expozițional „Dacia- ultima frontieră a romanității“, conceput și coordonat de Muzeul Național de Istorie a României, sub egida Ministerului Culturii, este realizat în parteneriat cu 42 de instituții muzeale din țară și din Republica Moldova și a beneficiat de sprijinul Fundației „Prietenii Muzeului de Istorie a României“. Expoziția are…
De curând, la școală, am primit o temă care suna în felul următor: „Găsește două motive posibile pentru atracția pe care o simt românii față de mirajul Occidentului“. Mi-a plăcut și în continuare îmi place subiectul, fiind intrigant și numai bun de analizat. Am să intru direct în pâine cu…
Compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă Corteva Agriscience oferă întotdeauna oportunități tinerelor generații, iar în luna martie a invitat peste 150 de studenți și elevi din instituțiile de învățământ cu profil agricol să ia parte la un tur al fabricii de producere semințe din Afumați și să discute cu…
Viața în general, dar mai ales cea de copil, are foarte multe perspective. Privești lumea ca pe un loc mare, diversificat și plin de emoții, care variază de la o zi la alta sau chiar de la un moment la altul. Un peisaj frumos îți poate oferi o multitudine de…
Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti