Creația unui start-up ieșean: Aplicație mobilă care îți „ridică“ PET-urile folosite direct din casă
Ion Bogatu și Bogdan Roșu, specialiști în programare, respectiv marketing online, au dezvoltat o aplicație mobilă, numită Reverse PET, prin intermediul căreia utilizatorii pot solicita ridicarea PET-urilor reciclabile de la o anumită adresă. Aplicația ajută utilizatorii să recicleze sticlele din plastic, dozele sau sticlele din sticlă, marcate cu simbolul SGR, recompensându-i pentru fiecare sticlă colectată. Practic, utilizatorii acumulează puncte pentru sticlele reciclate pe care le pot
Iasi, reciclare, Start up, peturi, colectare peturi, aplicatie mobila
Ce este în neregulă cu agricultura ecologică?
Fundamental, agricultura trebuie să protejeze cât mai mult posibil și să folosească cât mai puțin solul, aerul, apa și alte resurse. Populația mondială însă crește, iar suprafața agricolă nu este infinită.
Dar, există un dar: agricultura ecologică îi împiedică pe adepții săi să folosească cele mai bune practici pentru o agricultură eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor. Interzice, din arsenalul său de metode, aproape toate tehnologiile dezvoltate începând cu anii 1920 –
Soluții inovatoare pentru salvarea pășunilor montane afectate de schimbările climatice
În contextul schimbărilor climatice care afectează comunitățile montane din întreaga Europă, Munții Cindrel au fost aleși ca sit demonstrativ pentru proiectul european MountResilience, coordonat de Università di Milano. Proiectul își propune să testeze mai multe soluții inovatoare, tehnologice și sociale, în 6 regiuni ale continentului, pentru îmbunătățirea capacităților zonelor montane de a se adapta la provocările socio-economice generate de schimbările climatice.
Impactul schimbărilor
inovatii, schimbari climatice, pasuni montane, autoritati locale
Pesticidele - sănătatea omului și a mediului
În ultimul timp, discuțiile legate de folosirea pesticidelor (insecticide, fungicide, nematocide, erbicide) sunt din ce în ce mai aprinse și contradictorii (pro și contra). Încă din anul 1962, cartea „Primăveri tăcute“, a cărei autoare este Rachel Carson, a fost bestseller-ul care a uimit lumea și în special pe americani, prin revelația terifiantă despre planeta noastră, contaminată în acea perioadă cu insecticidul DDT.
Folosit pe scară largă, a influențat negativ ecosistemul
pesticide, sanatatea oamenilor, protectia mediului, insecticide, erbicide, intoxicatii, DDT, fungicide, nematocide
Mai multe articole …
Pagina 1 din 38