Găluște prăjite cu brânză de burduf

Doriți să vă surprindeți persoanele dragi cu un meniu sățios și gustos? Ce spuneți de un preparat delicios cu brânză de burduf? O rețetă tradițională, veche, care își are originea din zona Moldovei. Urmând doar patru pași simpli, în câteva clipe găluștele sunt gata de savurat. Odată încercate, cu siguranță veți împărtăși și cu ceilalți rețeta.
Cantitate: rețetă pentru 8 persoane
Timp de preparare: 10 minute
Prăjire: 5 minute
Ingrediente:
- 200 g brânză de burduf
- 1 ou
- 3 linguri de fãină
- ½ lingurițã de praf de copt
- câteva felii de șuncă pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține un aluat omogen.
2. Din această compoziție se formează niște bile de mărimea unei linguri care se introduc într-un tuci cu ulei, pe foc, până când devin aurii și plutesc în ulei.
3. Când sunt gata, se scot și se așază pe șervețel ca să se absoarbă excesul de grăsime.
4. Se servesc imediat, așa fierbinți cum sunt, cu smântână, felii subțiri de șuncă și sos de roșii.
Găluștele formează un meniu complet alături de un piure și o salată proaspătă cu ceapă și legume de sezon.
Pont: Pentru prepararea piureului putem adăuga smântână și unt, apoi continuăm să turnăm treptat laptele, pe care îl vom pune în funcție de tipul cartofilor. Compoziția trebuie să obțină o textură cremoasă și moale. Gustăm și adăugăm dacă mai este nevoie sare și, opțional, putem presăra un pic de nucșoară, pentru o aromă plăcută și subtilă.
Ruxandra Hăbeanu
retete, retete romanesti, retete traditionale
- Articol precedent: Tartă cu orez și mere
- Articolul următor: Județul Călărași, „bătuta pe loc“ în ultimii 30 de ani