Romania

Bulz adevărat de la stână

Bulz adevărat de la stână
Distribuie:  

Rețeta originală a acestui fel de mâncare este cu brânză de burduf (fiind cea mai comună printre ciobanii de la stână). Pentru a te bucura de un bulz adevărat, extrem de gustos, să guști o delicatesă tradițională, avem rețeta de la restaurantele de munte:

  • Se gătește o mămăligă vârtoasă și se lasă la răcit câteva minute.
  • Se alege o bucată de mămăligă de mărimea unui pumn și se modelează ca un bol.
  • Se pune la mijloc brânză de burduf și se acoperă cu a doua bucată de mămăligă.
  • Se modelează foarte bine pentru a se contopi cele două bucăți.
  • Apoi se face un foc (de preferat din lemn din brad) și se aruncă direct în jar bulgării de mămăligă.

Sfaturi pentru o mămăligă perfectă

  • Alege întotdeauna să fierbi mălaiul în apă simplă, nu în lapte sau în supă, pentru ca mămăliga să nu capete un gust aparte.
  • Adaugă în apă un vârf de sare.
  • Nu pune niciodată tot mălaiul de la început. Se pune o lingură de mălai, iar când apa a dat în clocot, se adaugă și restul.
  • Amestecă tot timpul pentru a evita cocoloașele.
  • Adaugă o cantitate mare de mălai, circa 1 kg, pentru o mămăligă perfectă pentru bulz.

Anca LĂPUȘNEANU

retete, mamaliga, retete traditionale, bulz

Alte articole: