Bulz adevărat de la stână
![Bulz adevărat de la stână](https://www.lumeasatului.ro/images/k2/81693a29cff62b01f13a6231314acdef.jpg)
Distribuie:
Rețeta originală a acestui fel de mâncare este cu brânză de burduf (fiind cea mai comună printre ciobanii de la stână). Pentru a te bucura de un bulz adevărat, extrem de gustos, să guști o delicatesă tradițională, avem rețeta de la restaurantele de munte:
- Se gătește o mămăligă vârtoasă și se lasă la răcit câteva minute.
- Se alege o bucată de mămăligă de mărimea unui pumn și se modelează ca un bol.
- Se pune la mijloc brânză de burduf și se acoperă cu a doua bucată de mămăligă.
- Se modelează foarte bine pentru a se contopi cele două bucăți.
- Apoi se face un foc (de preferat din lemn din brad) și se aruncă direct în jar bulgării de mămăligă.
Sfaturi pentru o mămăligă perfectă
- Alege întotdeauna să fierbi mălaiul în apă simplă, nu în lapte sau în supă, pentru ca mămăliga să nu capete un gust aparte.
- Adaugă în apă un vârf de sare.
- Nu pune niciodată tot mălaiul de la început. Se pune o lingură de mălai, iar când apa a dat în clocot, se adaugă și restul.
- Amestecă tot timpul pentru a evita cocoloașele.
- Adaugă o cantitate mare de mălai, circa 1 kg, pentru o mămăligă perfectă pentru bulz.
Anca LĂPUȘNEANU
retete, mamaliga, retete traditionale, bulz
- Articol precedent: Arta murării, transmisă din generație în generație
- Articolul următor: STORCEAGUL, Regina ciorbelor pescărești