Utilaje agricole 03 Decembrie 2019, 09:08

Mecanica Ceahlău a lansat cea mai performantă gamă de semănători din portofoliul său

Scris de

Mecanica Ceahlău, cel mai mare producător cu capital românesc de echipamente agricole, a lansat în această toamnă o gamă complet nouă de semănători pentru plante prășitoare și păioase. Noile echipamente se remarcă prin performanțe excelente în teren, design de top și prețuri de achiziție foarte competitive.


„Noua gamă de semănători din portofoliul companiei aduce o schimbare radicală în ceea ce privește design-ul, tehnologia și capabilitățile în teren, realizând lucrări optime cu un nivel ridicat de precizie“ spune Sorin Moleșag, Directorul General Mecanica Ceahlău.

Noua gamă a fost lansată în premieră de Mecanica Ceahlău în cadrul târgului Indagra 2019 și este compusă din trei modele de semănători pentru plante prăsitoare și un model de semănători pentru păioase.

Semănătorile pentru plante prășitoare sunt utilaje de precizie echipate cu brăzdare dublu-disc, buncăre de semințe din plastic, buncăre pentru îngrășământ de capacitate mare și marcatori cu acționare hidraulică. Cele trei modele lansate PERLA, SAFIR și PHOENIX sunt disponibile, fiecare dintre ele, în variante cu 6 și 8 rânduri.

PERLA

Gama PERLA se remarcă prin: brăzdare dublu disc cu diametrul de 370 mm atât pentru semințe cât și pentru îngrășământ, buncăre de îngrășământ 2x300 l, roți de copiere dotate cu răzuitori, cutie de viteze în baie de ulei, transmisia la echipamentul de fertilizare realizându-se direct de la roata de antrenare (cu roți de lanț, pentru o schimbare rapidă a vitezelor de semănat), debitul de semințe putând fi reglat în 42 de trepte, centralizat din cutia de viteze de la 44.000 la 228.000 boabe/ha.

SAFIR

Gama SAFIR este echipată cu brăzdare dublu disc cu diametrul de 370 mm pentru semințe și 315 mm pentru îngrășământ, buncăre de îngrășământ din plastic cu capacitate 2x300 l. Transmisia la echipamentul de fertilizare se realizează direct de la roata de antrenare (cu roți de lanț, pentru o schimbare rapidă a vitezelor de semănat), iar adâncimea de lucru este reglabilă continuu de la 2 la 8 cm, cu două roți de nivel, de o parte și de alta a brăzdarului dublu disc.

PHOENIX

Gama PHOENIX are în configurația standard distanța dintre rânduri de 70 cm, un debit de semințe reglabil în 42 trepte centralizat din cutia de viteze de la 31.000 la 127.000 boabe la hectar, brăzdare de semințe și îngrășăminte dublu disc, buncăre de semințe de 35 l și de îngrășământ de 2x300 l.

Opțional, toată gama de semănători de prășitoare poate fi echipată cu instalație electronică pentru controlul semănatului, precum și cu echipamente pentru administrarea îngrășămintelor microgranulate.

În afara semănătorilor de prășitoare, compania a lansat și gama nouă de semănători de păioase DIAMANT. Aceasta este disponibilă pe 23 și 31 de rânduri, cu lățimea de lucru de 3 și 4 m, fiind echipată cu buncăre de capacitate mare pentru semințe (940 l/1260 l, brăzdare dublu-disc și distribuitori tripli de semințe care oferă posibilitatea de a semăna diverse semințe precum rapiță, trifoi, lucernă, in, mei, muștar în doze foarte mici, de până la 2 kg pe hectar. Distanța între rânduri este de 13 cm, reglarea debitului de semințe realizându-se printr-o cutie de viteze cu 72 de trepte, iar adâncimea de lucru printr-un mecanism cu șurub de la roțile de sprijin ale semănătorii prin modificarea distanței de la cadrul mașinii până la sol. Opțional, semănătorile pot fi echipate cu gheare de acoperire sau lanț de tasare, sistem tehnologic de tipul „2 sau 3 rânduri închise“ comandate din tractor, cât și cu echipament pentru fertilizare.

Semănătorile pentru păioase sunt disponibile în două variante: SUP 300 DIAMANT, respectiv SUP 400 DIAMANT.


Echipamentele vor fi disponibile pentru achiziție începând cu luna decembrie a acestui an și vor fi expuse în showroom-urile Mecanica Ceahlău din țară, precum și în showroom-urile partenerilor companiei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti