Agrotehnica 06 Februarie 2018, 11:10

CÂT VOM RECOLTA ANUL ACESTA? Viitorul începe ACUM!

Scris de

În majoritatea sectoarelor agricole, luna martie echivalează cu pregătirea terenului pentru semănat și debutul campaniei de însămânțare pentru culturile de primăvară. Știm cu toții că pentru a avea recolta dorită este nevoie să facem la timp toate lucrările solului, dar ce se întâmplă când avem probleme în a le executa corect, din cauza stării solului?

  • Ai solul greu, tasat, ce nu se pregătește corespunzător, fiind nevoie de mai multe treceri;
  • Ai băltiri;
  • Ai un pH acid: între 3 și 6.5;
  • Folosești/ai folosit fertilizanți din categoria azotaților, sulfaților etc;
  • Ai viermi sârmă, ai buruieni ca și mușețelul, coada calului, barba ursului, volbură, păpădie, etc. ;
  • Ai blocaje ale elementelor nutritive în sol.

Cunoaștem bine provocările cu care te confrunți și știm că vrei un produs de calitate la un preț de bun simț , care să iți rezolve aceste probleme și la final să aducă profit! Nu te gândi că ai un sol ideal, pentru că așa este el, din geneză.  Aciditatea unui sol poate fi naturală dar mai ales artificială. De la îngrășăminte (cu pH-uri foarte scăzute), ploi (acide sunt toate), inputuri agricole ce favorizează acidifierea, băltirile și destructurarea solului.

Cu o experiență de peste 150 de ani în domeniu, Grupul Carmeuse este lider mondial în oferirea soluțiilor și serviciilor pe baza calciu. Cu sediul în Louvain la Neuve, Belgia, compania coordonează peste 90 de facilitați de producție pe teritoriul a 18 tări, iar în România deține 3 fabrici în care se produc o gama largă de produse destinate amendării solului, dezinfecției și uscării așternutului animalelor și îngrijirii gospodăriilor personale (grădini/livezi/gazon). Experiența îndelungată și specialiștii noștri în domeniu ne-au ajutat să dezvoltăm cele mai inovative soluții pentru rezolvarea problemelor solului, TerraCalco® 95 fiind cel mai nou amendament special creat în acest sens, recunoscut deja din 2016 drept produsul anului în agricultură, în Ungaria. De asemenea, sutele de fermieri din toate colțurile României, care l-au folosit deja și îl vor folosi în continuare, ne sunt martori.  

Este un lucru știut că amendarea crește productivitatea solului. Un pH neutru (6,8 - 7,2) crește cantitatea de nutrienți disponibili și îmbunătățește structura solului, maximizând potențialul de producție. De asemenea, aceste valori ale pH –ului conferă o viață microbiană crescută (practic, într-un astfel de sol resturile vegetale vor fi descompuse rapid) precum și o înmulțire a animalelor mici din sol, responsabile cu procesele de afânare.  

TERRACALCO® 95 este singurul amendament pe baza de calciu pur, cu substanță activă de 97,8%, care poate să crească pH-ul cu 1 unitate, la o doză de o tonă la hectar, într-un timp foarte scurt. Primele efecte se văd la doar două luni după aplicare, după cum atestă și mulți dintre fermierii care l-au aplicat. Datorită structurii sale granulate, cuprinse între 2 și 8 mm se poate aplica direct cu mașinile agricole pentru îngrășăminte, fiind folosite doze relativ mici, cuprinse între 0.5 și max. 2 tone la hectar, în funcție de cartarea agrochimică.

Cu alte cuvinte, dragă fermierule, noi, Carmeuse precum și toți fermierii care l-au folosit, iți recomandăm din suflet TERRACALCO® 95. Viitorul îl creăm acum!

Carmeuse Romania

Str. Carierei Nr. 127A, 500052 Brasov, Romania
Tel: +40 268 516 841 Mob: +40 757 929 157
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: http://www.carmeuse-agriculture.com/ro


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti