Odată cu venirea verii simți nevoia să mănânci altceva, să consumi cât mai multe legume și lichide. Un preparat ideal în acest sens este supa de cartofi cu ciuperci, șuncă și chimen. Un deliciu sățios și gustos. Încearcă și tu rețeta…
Timp de preparare: 45 de minute
Fierbere: 24 de minute
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g de cartofi;
- 200 g de șuncă;
- 100 g de ciuperci;
- 1 gălbenuş;
- 1 legătură de verdeţuri;
- 1/2 linguriţă chimen;
- 2 linguri de rozmarin;
- 50 g de unt;
- 1 ceapă;
- 1 usturoi;
- 30 g de făină;
- 1 l de borş;
- 1,5 l de apă
Mod de preparare
Cartofii se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se fierb în 1,5 l de apă. Se pun verdeţurile de supă, apoi chimenul și rozmarinul şi se fierb 30 de minute. Jumătate din supă se dă deoparte, iar restul de supă şi cartofii se mixează până se obţine o pastă.
Ceapa şi usturoiul se toacă şi se călesc în unt, într-o oală mare. Se toarnă făina şi se amestecă. Se pun restul de supă, ciupercile tăiate bucăţi şi se lasă 20 de minute la foc mic. Spre sfârşit, se pun cartofii, borșul, gălbenuşul de ou şi fâşiuţele de bacon afumat. Poftă bună!
Ruxandra Hăbeanu
Articole recente - Lumea Satului
- GRINDINĂ ȘI... ANTIGRINDINĂ
- AFIR a prelungit sesiunea de depunere proiecte de investiții aferente DR 15
- APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”
- VIBALLA® - Cea mai flexibilă soluție de combatere a buruienilor cu frunză lată din cultura de floarea soarelui!
- O ciobăniță de 14 ani din Cluj urmează drumul bătătorit de părinţi
- Gărgărița frunzelor de mazăre poate reduce producția
- Cu pasiune, duce afacerea legumicolă a familiei mai departe
- O altfel de școală
- PRINCIPAL® FORTE pentru o recoltă de care poți fi mândru!
- George Stănică: „În weekend supermarketurile ar trebui închise pentru ca și țăranii să-și poată vinde produsele în piețe“