Romania

Ciorbă de cartofi cu ciuperci, șuncă și chimen

Ciorbă de cartofi cu ciuperci, șuncă și chimen

Odată cu venirea verii simți nevoia să mănânci altceva, să consumi cât mai multe legume și lichide. Un preparat ideal în acest sens este supa de cartofi cu ciuperci, șuncă și chimen. Un deliciu sățios și gustos. Încearcă și tu rețeta…


Timp de preparare: 45 de minute
Fierbere: 24 de minute
Porții: 4


Ingrediente:

  • 500 g de cartofi;
  • 200 g de șuncă;
  • 100 g de ciuperci;
  • 1 gălbenuş;
  • 1 legătură de verdeţuri;
  • 1/2 linguriţă chimen;
  • 2 linguri de rozmarin;
  • 50 g de unt;
  • 1 ceapă;
  • 1 usturoi;
  • 30 g de făină;
  • 1 l de borş;
  • 1,5 l de apă

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se fierb în 1,5 l de apă. Se pun verdeţurile de supă, apoi chimenul și rozmarinul şi se fierb 30 de minute. Jumătate din supă se dă deoparte, iar restul de supă şi cartofii se mixează până se obţine o pastă.

Ceapa şi usturoiul se toacă şi se călesc în unt, într-o oală mare. Se toarnă făina şi se amestecă. Se pun restul de supă, ciupercile tăiate bucăţi şi se lasă 20 de minute la foc mic. Spre sfârşit, se pun cartofii, borșul, gălbenuşul de ou şi fâşiuţele de bacon afumat. Poftă bună!

Ruxandra Hăbeanu

ciuperci, chimen, ciorba de cartofi, sunca

Alte articole: