Labirintul aprobărilor și agricultura bio. Bacteriile miraculoase descoperite de cercetătorii mureșeni, ucise de birocrație
O bine-cunoscută zicală spune că perseverența este cheia succesului. Dar, de multe ori realitatea o contrazice… După mulți ani de migăloasă muncă de cercetare, doi cercetători mureșeni, Marton și Joszef Dan, cu sprijinul specialiștilor de la Fundulea, au reușit să pună la punct o tehnologie ieftină şi ecologică de sporire cu peste 30 la sută a producției agricole la culturile leguminoase.
Marton Dan ne povestește că acești inoculanți bio fac parte din viața acestor plante și reprezintă o simbioză naturală, formată în timpul evoluției plantelor, fie că vorbim de fasole, mazăre, soia sau alte plante leguminoase. Practic, bacteriile leagă de plantă azotul din aer, un azot ușor asimilabil, este cel mai ieftin azot posibil. Soluția noastră este cu atât mai actuală cu cât procentul de îngrășăminte chimice în culturile agricole a fost limitat și va fi din ce în ce mai greu de aplicat fertilizați chimici în următorii ani.
Bacteriile pe care le-am studiat noi aduc mult azot în sol, peste necesarul plantei și poate fi folosit pentru cultura următoare.
agricultura bio, agricultura ecologica, bacterii
- Articol precedent: Pepinieriștii din Aiud. Lupta pentru calitatea materialului săditor românesc
- Articolul următor: Cele mai profitabile culturi înființate primăvara