Actualitate 30 Octombrie 2023, 14:58

Festivalul Fanfarelor la Pădureni

Scris de

Duminică, 8 octombrie 2023, de la ora 12.00, la Pădureni fanfarele din județul Vaslui și-au etalat calitățile interpretative în cadrul concursului propriu-zis, festival – concurs, ce a fost precedat de o paradă a participanților.

Festivalul Fanfarelor se află la a XVII-a ediție și a fost organizat de Centrul Cultural Județean Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, cu sprijinul Primăriei comunei Pădureni. În acest an au fost așteptați să participe 12 fanfare de copii și seniori, între care ansamblurile de la Gârceni, Dragomirești, Cozmești, Zorleni, Lipovăț sau Hoceni, alături de Fanfara Rotaria, Fanfara Trandafirul cu instrumentiști din Vaslui și Valea Mare – Ivănești, precum și Fanfara lui Stamate, din județul Suceava, ori Fanfara de la Chetriș, județul Iași. De asemenea, Fanfara Bârlădeanca, din Bârlad, a susținut un concert.

„Am acordat și în acest an premiul „Romeo Tălmaciu“, în valoare de 4.000 lei, care se acordă prin rotație celor mai buni instrumentiști, iar la această a XVII-a ediție a ajuns la doi membri ai fanfarei Slobozia din Gârceni. Sperăm ca şi în acest an festivalul să adune sute de iubitori ai muzicii de promenadă, dornici să vadă şi parada instrumentiștilor. Îi așteptăm la Pădureni pe toți iubitorii de muzică de fanfare“, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Cultural Vaslui, în deschiderea festivalului.

La Pădureni se desfășoară Festivalul Fanfarelor, în fiecare an în septembrie. Comuna a găzduit, a fost și este partener cu Consiliul Județean Vaslui și cu Centrul de Creații Populare Vaslui în Festivalul Internațional de Folclor.

„Avem și festivalul nostru în fiecare primă duminică din septembrie, de 45 de ani. L-am înființat când m-au pus director de cămin cultural aici. A căpătat o rădăcină extraordinară în sufletul oamenilor și își doresc să se întâlnească. E întâlnirea cu fiii satelor și toată suflarea din cele șapte localități“, a spus Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni.

Beatrice Alexandra MODIGA


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti