Sweeteria: Secretele dulciurilor fără zahăr, o afacere unică în țară
Sweeteria este primul laborator din țară care produce dulciuri pe bază de îndulcitori naturali pentru toți cei care doresc să achiziționeze dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, destinate diabeticilor și celor care pun sănătatea proprie și a familiei în topul priorităților.
Bariera „dulce“ împotriva diabetului
Sweeteria oferă o gamă largă de produse, cu rețete adaptate dorințelor românilor, departe de ceea ce se găsește în comerț. De la napolitane cu fructe ofilizate, tablete de ciocolată cu stevia, până la batoane proteice și dulcețuri, Sweeteria își extinde din ce în ce mai mult gama, în fiecare an.
„Sweeteria este brandul pe care l-am dezvoltat eu de la zero. Am pornit de la îndulcitorul cu stevia, cu zero calorii și zero indice glicemic, pentru că, din păcate, România este pe primul loc în ceea ce privește incidența cazurilor de diabet. Și atunci era o nevoie, piața cerea astfel de produse fabricate în România. Am adaptat rețetele dulciurilor celor mai iubite de români, adică avem batoanele de cereale pe care și le pune oricine în geantă la birou sau napolitane cu fructe ofilizate pentru că acestea păstrează toate calitățile, vitaminele și proprietățile fructului proaspăt. Apoi, am dezvoltat prima gamă de ciocolată cu stevia, a noastră, a românilor“, a declarat Elena Pavel, fondatoarea Sweeteria.
De asemenea, produsele în serie limitată, lucrate manual într-un laborator din Ilfov, cu migală și atenție pentru detaliu, sunt concepute și de Vlad Niculescu, specialist ciocolatier și colaboratorul Elenei Pavel. Totodată, timp de 3 ani, tânărul a fost și șef de producție la o fabrică de ciocolată din Belgia.
„Producția este un pic mai dificilă pentru că, din punct de vedere chimic, îndulcitorii se pot cristaliza foarte ușor în momentul gătirii, mai ales termic, iar ciocolata este mult mai groasă ca textură. Devine mai dificilă partea asta de prelucrare. Noi ne-am adaptat și utilajele și tehnicile ca să avem randament“, a precizat tânărul.
Pe de altă parte, și costurile cu principalul ingredient din care se produce ciocolata (cacao) s-au dublat în ultimul an după ce vremea secetoasă a afectat arborii de cacao din Vestul Africii.
„Materia primă pentru ciocolată s-a scumpit foarte mult anul acesta. A fost acest boom din punctul de vedere al agriculturii, în primul rând. În zona Africii, care aduce 70% din producția mondială, a existat un val de ploi și secetă, s-au dezvoltat anumite bacterii în pomi, au fost foarte multe culturi afectate, iar producția de anul acesta a scăzut semnificativ, ceea ce a condus la scumpirea materiei prime, apoi a prețurilor. Noi am încercat cât de cât să nu resimtă consumatorul“, a adăugat Vlad Niculescu.
Ciocolată neagră sau cu lapte?
Vlad Niculescu a adus lămuriri și în ceea ce privește ciocolata neagră și ciocolata cu lapte. Este cert că românii o preferă mai mult pe cea cu lapte, dar care este mai sănătoasă?
„Cea mai sănătoasă ar fi ciocolata neagră din punctul de vedere al ingredientelor și în special cu o masă de cacao mai mare. Dar, din ce observăm noi în vânzări, preferințele poziționează pe primul loc ciocolata cu lapte, iar apoi cea albă și neagră. La noi sunt îndulcite cu stevia“, a mai spus specialistul ciocolatier.
Beatrice Alexandra MODIGA
Sweeteria, laborator dulciuri, ciocolata cu lapte, ciocolata neagra, dulciuri fara zahar, ciocolata fara zahar, indulcitori naturali
- Articol precedent: Digul cu pisici din Mangalia
- Articolul următor: Brândușa de toamnă, frumusețe otrăvitoare