Caracteristicile primilor hibrizi de ardei creați în România

Compania Agrosel investește de peste 15 ani în cercetarea și ameliorarea semințelor, iar hibrizii de ardei prezentați în rândurile următoare au fost primii creați în România.
TRAIAN F1
- hibrid de ardei gogoșar timpuriu, cu creștere nedeterminată;
- recomandat pentru câmp deschis și spații protejate;
- plantă cu creștere viguroasă;
- fructe de 150-190 g cu coacere din verde închis în roșu intens;
- conținut ridicat de substanță uscată;
- rezistă bine la temperaturi ridicate;
- rezistențe: Virusul mozaic al tutunului.
POTAISA F1
- hibrid de ardei capia cu creștere nedeterminată;
- recomandat pentru câmp deschis și spații protejate;
- plante cu tulpini puternice și capacitate mare de producție;
- fructe uniforme mediu-lungi, ușor aplatizate, cu o lungime de 16-18 cm;
- greutatea medie a fructelor este de 140-160 g, cu coacere din verde în roșu strălucitor, cu gust dulce;
- prezintă o alegere excelentă pentru industria alimentară, precum și supermarketuri;
- toleranță ridicată la factorii abiotici.
NAPOCA F1
- hibrid de ardei capia cu creștere nedeterminată;
- recomandat pentru câmp deschis și spații protejate;
- planta prezintă un sistem radicular bine dezvoltat, foliaj viguros și o capacitate ridicată de fructificare;
- fructele sunt ușor aplatizate, lungi, uniforme de 18-23 cm și cu un diametru de 5-7 cm;
- greutatea fructelor 150-180 g, cu coacere din verde închis în roșu intens, cu gust dulce;
- prezintă toleranță ridicată la factorii abiotici, precum la crăpare;
- prezintă o alegere excelentă pentru industria alimentară, precum și supermarketuri.
DACIANA F1
- hibrid de ardei gras de tip blocky cu creștere nedeterminată;
- recomandat pentru câmp deschis și spații protejate;
- plantă viguroasă, foliaj bogat și cu sistem radicular foarte bine dezvoltat;
- fructe mari, lucioase, cu o greutate de 140-180 g, cu coacere din galben-verzui în roșu plăcut;
- majoritatea fructelor sunt uniforme, cu 3-4 lobi și aspect comercial deosebit;
- pulpa fructului este groasă și aromată, nu este pretențios la lipsa de calciu.
Laura ZMARANDA
ardei, ardei gras, Agrosel, hibrizi de ardei
- Articol precedent: Să cunoaștem bine necesitățile plantelor și ce poate oferi solul
- Articolul următor: O legumă românească bizară, dar productivă: dovlecelul șarpe