Un tehnician veterinar din Turdaș asigură „rasă, masă și casă“ fermei sale de capre
Andrei Denis Bokos, un tânăr de 29 de ani din comuna Turdaș, județul Hunedoara, tehnician veterinar de profesie, a avut un vis în anul 2017, să-și deschidă propriul business, care a devenit realitate în momentul în care a mizat pe zootehnie, pe o fermă de capre. Ferma de capre Turdaș are la bază o pasiune descoperită în momentul în care a achiziționat primele două capre.
Toți banii din salariu pe două capre mature și o ieduță
„Fiind în căutarea unei «afaceri de succes» în anul 2017, am trecut
capre, Hunedoara, ferme de capre, cresterea caprelor, Turdas
Pestrițul englez, eleganță și rafinament
Puține rase de iepuri, dintre cele aproape o sută standardizate, se pot lăuda cu o istorie de aproape 150 ani, așa cum are rasa Pestriț englez. O istorie presărată cu multe suișuri și coborâșuri, cu multe succese și multe dezamăgiri, dar cu un final fascinant – o rasă de o eleganță și rafinament unic! Un semn al pasiunii cu care s-a practicat creșterea iepurilor de rasă în timp.
Istoria rasei
Creșterea iepurilor se practică de sute de ani. Sunt suficiente dovezi scrise că a fost practicată în
Măsuri pentru protejarea animalelor și a păsărilor în caz de inundații
În condițiile avertizărilor privind producere de fenomene meteorologice extreme (ploi torențiale, furtuni, căderi de grindină) care pot provoca și inundații, în diferite zone ale țării, fenomene care pot afecta sănătatea animalelor, prin declanșarea de afecțiuni specifice intemperiilor sau de boli transmisibile, medicii veterinari avertizează crescătorii de animale, precum și autoritățile locale cu privire la obligația de a implementa măsuri de profilaxie generală, de profilaxie specifică și de
cresterea animalelor, bunastarea animalelor, inundatii, cresterea pasarilor
Ce trebuie să știți despre îngrășarea rasei Aberdeen Angus
Sistemele și tehnologiile de îngrășarea a rasei Aberdeen Angus pot fi clasificate după mai multe criterii, și anume: vârsta animalelor la valorificare, sistemul de întreținere și gradul de intensivizare a procesului de îngrășare.
Așadar, trebuie să se țină seama de mai multe particularități.
Vârsta animalelor la valorificare se referă la: îngrășarea vițeilor până la vârsta de 100-150 zile; a tineretului mascul până la vârsta de 12-18 luni; a mânzaților și a tineretului femel reformat de la
vaci de carne, Rasa Angus, Aberdeen Angus, bovine de carne Angus, bovine de carne
Mai multe articole …
Pagina 15 din 172