Romania

Ferma Angus de Meziad, după un concept preluat din Vest

Raul Bereczki din comuna Remetea, județul Bihor, s-a gândit că ar vrea să aibă o fermă mai „altfel“. Astfel, în anul 2017 a adus primul efectiv de 14 vițele și un taur din rasa Aberdeen Angus în ferma de la Meziad, județul Bihor. Scopul fermei a fost de a crea și dezvolta bovine de prăsilă din rasa Aberdeen Angus pentru alte ferme. În prezent, în ferma crescătorului sunt creați produși Aberdeen Angus de reproducție, prin montă naturală.

Vizitarea câtorva ferme de familie din UK, US și Europa…

Angus, ferma de vaci, Rasa Angus, Ferma Angus de Meziad

Subproduse ale industriei obținerii uleiurilor (de semințe de struguri, de camelină) și conținutul lor în compuși cu activitate biologică

Odată cu interzicerea antibioticelor ca promotori de creștere și de prevenție în cadrul Uniunii Europene (2006), multe cercetări s-au axat pe investigarea unor soluții nutriționale alternative de prevenire sau reducere a afecțiunilor intestinale și a mortalității purceilor aflați în perioada post-înțărcare. În acest context, o direcție a cercetării agricole din România este focusată pe găsirea de strategii nutriționale noi și inovatoare pentru ameliorarea crizei de înțărcare. Cercetările din

purcei, uleiuri, IBNA Balotesti, Balotesti

Carnea de struț, un produs „lejer“

Creșterea struților se structurează în patru faze principale: reproducție, incubare, creșterea puilor și îngrășarea struților tineri în vederea sacrificării. În ultimul timp se vorbește tot mai des despre carnea de struț ca fiind una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne, cu un conținut scăzut în grăsimi și calorii în comparație cu carnea de vacă, porc, pui sau curcan, având un conținut bogat în proteine și fier. Este și foarte săracă în colesterol.

Struții sunt crescuți fie pentru

struti, cresterea strutilor, oua de strut, carne de strut

O tânără de 24 ani, la cârma fermei de vaci a familiei

Adriana Coca, o tânără medic veterinar de 24 ani din Pojorâta, județul Suceava, a fost implicată în businessul părinților încă din copilărie și spune că a descoperit, între timp, și spiritul antreprenorial, pe care îl cultivă, odată cu finalizarea studiilor, la ferma de vaci de lapte.

La Mirvalact sunt sortimente tradiționale, respectând o rețetă de familie, precum cașcaval, brânză frământată, unt, caș dospit și urdă, dar și produse dintr-o gamă nouă, cum ar fi rulada cu verdețuri, ardei

bovine, vaci de lapte, Suceava, ferma de vaci, Pojorata, cresterea vacilor, Mirvalact

Pagina 14 din 172