Ce hibrizi de pepeni recomandă producătorii
La sfârșitul lunii iunie, compania Agrosel a organizat în comuna Pogoanele, județul Buzău, o întâlnire cu fermierii din zonă. Discuțiile, purtate la marginea unei plantații de pepeni de 80 de hectare, s-au axat pe caracteristicile hibrizilor de pepeni din portofoliul companiei Agrosel.
Burebista F1
‒ Timpuriu: 75-78 de zile de la plantare;
‒ Formă: rotund-ovală;
‒ Greutate: 6-9 kg;
‒ Culoare: verde vărgat;
‒ Grosimea la coajă: mediu;
‒ Miezul: roșu intens, foarte dulce;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil;
‒ Prezintă o bună rezistență la păstrare și transport.
Semaca F1
‒ Timpuriu: 75 de zile de la plantare;
‒ Formă: rotund-ovală;
‒ Greutate: 7-9 kg;
‒ Culoare: verde închis cu dungi înguste verzi-albăstrui;
‒ Grosimea la coajă: mediu;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil;
‒ Prezintă o bună rezistență la păstrare și transport.
Kratos F1
‒ Mediu timpuriu: 85 de zile de la plantare;
‒ Formă: oval-alungită;
‒ Greutate: 8-10 kg;
– Culoare: verde deschis;
‒ Culoarea miezului: roșu aprins;
‒ Grosimea la coajă: 0,8-1cm;
‒ Semințe de culoare maro deschis, mici;
‒ Conținutul de zahăr: Brix: 12%;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil;
‒ Prezintă o bună rezistență la păstrare și transport.
Danubiana F1
‒ Timpuriu: 80-83 de zile de la plantare;
‒ Formă: rotundă;
‒ Greutate: 2,5-3,5 kg;
‒ Culoare: verde deschis;
‒ Culoarea miezului: roșu aprins;
‒ Grosimea la coajă: 0,5-0,7 cm;
‒ Semințe de culoare maro închis, mici;
‒ Conținutul de zahăr: Brix: 13%;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil.
Peace F1
‒ Formă: rotundă;
‒ Greutate: 4-5 kg;
‒ Culoare: verde deschis cu dungi închise;
‒ Coajă: subțire;
‒ Pulpa: galbenă, foarte dulce;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil.
AS 007 F1
‒ Formă: oval-alungită;
‒ Greutate: 4-5 kg;
‒ Culoare: verde deschis cu dungi închise;
‒ Coajă: subțire;
‒ Miez: suculent, foarte dulce;
‒ Pulpă: galben-portocaliu;
‒ Conținut de zahăr: Brix 12%;
‒ Cultivare: în câmp deschis, cu protejarea cu tunel de folie sau agrotextil.
„Este foarte important să avem în cultura noastră și hibrizi produși de o companie românească. Eu am avut încredere că testarea acestor hibrizi va avea rezultate pozitive. Și, într-adevăr, nu am greșit. Anul acesta am cultivat o suprafață de 30 de hectare cu hibrizi Agrosel.
Toți s-au dovedit performanți. Deși anul acesta a fost atipic, capricios, cu ploi multe, hibrizii au făcut față, s-au comportat bine în cultură și au ajuns la maturitate. Estimez că producția va ajunge la aproximativ 100 de tone pe hectar. Vorbim despre cultura altoită. “
Laura ZMARANDA
MAI JOS REPORTAJUL VIDEO
pepeni, pepeni romanesti, hibrizi de pepeni, producatori de pepeni
- Articol precedent: Sorgul - o provocare, dar și o soluție pentru fermierii români
- Articolul următor: Pe locuri, fiți gata... start în exploatația culturii de Kiwi