Mâncare de urzici cu usturoi şi hrean, urzici sleite

Urzica este prima plantă bună de mâncat după o iarnă întreagă… Mai ales că poate ameliora o mulţime de afecţiuni, cum ar fi anemia, hipertensiunea, diabetul, reumatismul, artritele, bolile renale, astmul și alergile. Datorită beneficiilor sale, ea nu trebuie să lipsească din alimentaţia nimănui, mai ales în sezonul de primăvară, când este proaspătă. În continuare vă vom prezenta o reţetă de urzici cu usturoi şi hrean care este uşor de pregătit şi extrem de delicioasă.
Această veche reţetă de post cu arome de primăvară se face în partea Moldovei şi este un fel de mâncare simplu, tradiţional şi nepretenţios. În plus, la final se face o mămăligă şi totul se serveşte cu hrean ras proaspăt.
Vă las mai jos ingredientele şi cantităţile pentru 4 porţii de mâncare de urzici cu usturoi şi hrean – urzici sleite:
- 500 g de urzici proaspete şi fragede;
- cca 400 ml de apă în care au fiert urzicile;
- 3-4 fire de ceapă verde;
- 1 lingură rasă de mălai;
- 1 lingură rasă de făină;
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui;
- 1-2 fire de usturoi verde sau chiar 4-5 frunze de leurdă;
- sare;
- În plus:
- mămăliguţă;
- puţin hrean ras.
Beatrice Alexandra MODIGA
Hrean, usturoi, urzici, mancare de urzici
- Articol precedent: Cosmin Iancu, tânăr fermier: Fermierii, alături de doctori, trebuie să fie considerați "eroii naționali" ai acestor vremuri
- Articolul următor: Prăjitură cu nuci și marmeladă