Romania

Apă cu proprietăți terapeutice

Apă cu proprietăți terapeutice

Se apropie postul Crăciunului, iarna bate la ușă, iar organismul nostru are nevoie de un plus de vitamine și minerale. Pentru a da o mână de ajutor sistemului imunitar, iată câteva rețete de băuturi  care pot suplimenta o dietă sănătoasă. Încercați-le pentru că vă vor îmbunătăți digestia și vor ajuta la detoxifierea organismului.

Apă cu scorțișoară

Adăugați o bucățică de băț de scorțișoară într-un pahar cu apă și lăsați-l până când aceasta se transformă într-o băutură puternic aromatizată. Apa cu scorțișoară este un remediu excelent de iarnă pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia). Consumul regulat de apă cu scorțișoară face minuni în ceea ce privește metabolismul și arderea grăsimilor din corp. Se pot adăuga și câteva de mere, care protejează inima și ochii.

Apă cu ghimbir

De secole, oamenii au folosit ghimbir pentru a se trata de diferite probleme digestive: greață, crampe stomacale, balonare și indigestie. Ghimbirul crește circulația sângelui și are proprietăți antiinflamatoare și antivirale puternice. Adăugați câteva felii de rădăcină de ghimbir într-un pahar cu apă caldă. Beți lichidul și consumați și feliuțele de ghimbir. Această băutură se poate servi dimineața, cu puțină lămâie, sau seara, după o zi stresantă.

Apă cu cuișoare

Aceasta poate fi o apă de gură excelentă. Cuișoarele au proprietăți antiseptice foarte puternice. Apa cu cuișoare ajută de asemenea la tratarea indigestiei și la eliminarea paraziților. Adăugați 3-5 cuișoare într-un pahar cu apă caldă. Se lasă până când acestea își eliberează aromele.

Apă cu mentă

Experții în nutriție ne sfătuiesc să avem mereu în casă mentă verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădină sau în ghiveci, pe timpul iernii. Menta este un leac de încredere pentru durerile de stomac. Apa cu mentă stimulează glandele salivare să digere mai bine alimentele și, în plus, împrospătează respirația și energizează corpul. Menta ucide de asemenea bacteriile și virusurile, un aspect important în sezonul rece.

Apă cu rozmarin

Apa cu rozmarin este nu doar delicioasă, ci și o băutură excelentă pentru stimularea imunității și circulației sângelui și reducerea inflamațiilor. Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-o carafă cu apă și se lasă câteva ore. Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie. Rozmarinul a arătat de asemenea efecte de reducere a colesterolului.

Apă cu lavandă și lămâie Apa cu lavandă și lămâie este cocktailul perfect de seară, după o zi lungă, obositoare și stresantă. Simpla aromă plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniștitor.

Se pun 1/2 ceașcă de lavandă și 1 lămâie feliată într-o carafă cu apă și se țin la frigider câteva ore.

Apă cu lămâie

Sucul de lămâie este una dintre cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunității și neutralizarea radicalilor liberi. Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul și stimulează digestia alimentelor. Încălziți un pahar cu apă și stoarceți sucul de la ½ lămâie. Beți acest lichid în fiecare dimineață.

Apă cu castravete

Adăugați câteva felii de castravete într-un pahar cu apă pentru a obține o apă vitaminizantă, profund hidratantă și detoxifiantă. Castraveții conțin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care hidratează maxim corpul. Consumați și feliile de castravete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și antioxidanți.

Patricia Alexandra POP

proprietati terapeutice

Alte articole:

Ilisei Rusu, rapsodul din Băişeşti

Lucia Todoran, creatoarea de artă de pe Valea Sălăuţei

O viaţă cât un veac

„Spectacolul dueliştilor“

Scut pentru materialul lemnos şi fructele de pădure

Delta Dunării în perspectiva viitorului buget european

România, cimitirul florilor

Alunul

Plângerea Pământului la Înalta Poartă

Acasă la Badea Cârţan