Profesoara Mihaela Alexandru, diagnosticată cu cancer rinofaringian, are nevoie de ajutorul nostru

Nu pot descrie ce simte o persoană care tocmai a fost diagnosticată cu cancer. Pot descrie doar ce simt în acest moment în care am aflat că profesoara mea de geografie este în această situație. Simt că trebuie să fac ceva, să apelez la voi toți cei care știți că sunteți oamenii de astăzi și datorită profesorilor care v-au îndrumat.
Vă propun un exercițiu: imaginați-vă că sunteți răciți, inițial nu vă faceți griji pentru că ați mai fost răcit de atâtea ori și nu s-a întâmplat nimic grav, în câteva zile viața voastră a reintrat pe făgașul normal. Dar starea de rău persistă, ajungeți să credeți că aveți sinuzită, o formă mai gravă, nici n-ați îndrăzni să vă gândești la altceva. Și totuși nu este doar atât. Mergeți la spital, faceți investigații, vi se recomandă o biopsie, apoi primiți rezultatul și aveți parte de un diagnostic crunt: cancer rinofaringian. Ce faceți atunci? Viața voastră mai intră pe făgașul normal ca după o simplă răceală? Nu, cu siguranță nu! Poate părea un simplu scenariu pentru mulți dintre noi, însă nu și pentru Mihaela Alexandru din comuna Mălini, care a trăit anul simțit pe propria piele toate acestea anul trecut în luna iunie. Cum credeți că s-a schimbat viața ei de atunci? Radical, cu siguranță!
Dar totuși cine este Mihaela Alexandru? Vă spun mai întâi ce este pentru mine. Este profesoara de istorie și geografie din școala generală. Pentru că după ce a absolvit Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității Ștefan cel Mare - Suceava, a ales să se întoarcă la catedră în comuna natală. A pregătit sute de elevi, multora fiindu-le un model de reușită în viața. A devenit apoi soție și mamă. Deci, mai important, pentru cineva este soție, adică acea persoană lângă care speri să-ți petreci toată viața. Și, mai important, pentru cineva este MAMĂ! Pentru fetița de numai trei ani care încă nu o cunoaște nici măcar cât a reușit să o cunoască un elev pe care ea l-a pregătit!
Ce a urmat după aflarea diagnosticului? Investigații la spitale din Iași, Cluj și București! Internarea la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, chimioterapie și speranța că totul va reveni la normal. Dar nu a fost așa! După administrarea citostaticelor, boala a avansat rapid și în doar câteva luni a ajuns în stadiul 4.
“Când a început citostaticele, doamna doctor de la Iași ne-a asigurat că 2 luni o să fie mai greu, după aceea va fi bine, deci am crezut cumva că nu este atât de grav. Dar curând aveam să ne dăm seama că nu este așa, boala a avansat și a ajuns la nivelul 4. A fost momentul în care am renunțat la administrarea tratamentului pentru că Mihaela nu mai putea bea nici măcar apă. Toate acestea se întâmplau în octombrie anul trecut. A fost momentul în care nu mai știm ce să facem. Pur și simplu nu știam pe ce cale să apucăm și încotro să ne îndreptăm. Ne-am tot informat, am aflat că ar mai fi o șansă la spitalul Anadolu din Turcia. Am trimis acolo toate documentele și am primit răspuns că există o șansă care pentru noi înseamnă totul. Dar avem nevoie de bani, de mulți bani pentru a putea ajunge acolo. Inițial nu am vrut să apelăm la nimeni, dar ne-am dat seama că nu avem nicio șansă să facem rost singuri de suma de 45.000 euro. Am cerut ajutor, am organizat o strângere de fonduri pe Facebook, iar lumea a început să doneze din dorința de a ne ajuta. Și asta ne dă speranțe. Le mulțumim tuturor celor care au donat și facem apel la toți cei care pot să contribuie la strângerea sumei, pentru că este singura noastră șansă, singura rezolvare ”, a punctat Vasile Alexandru, soțul Mihaelei.
Acesta este apelul unui tată care vrea ca fetița lui să crească alături de mama. Iar ca acest lucru să fie realizabil este nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Suma de 45.000 euro nu este una mica, dar dacă fiecare dintre noi ar contribui, strângerea banilor ar fi mai rapidă. Gândiți-vă că prin acest gest pur și simplu îi acordați șansa la viață. Gândiți-vă că în locul ei este profesoara voastră pe care ați apreciat-o și că aveți șansa să o răsplătiți pentru învățăturile pe care vi le-a transmis.
Puteți să o ajutați pe Mihaela accesând link-ul
https://www.facebook.com/donate/142807593242112/1690542514348313/
sau să donați direct în unul dintre conturile:
EUR RO27BRDE340SV31933903400
RON RO29BRDE340SV46421783400
Loredana Larissa SOFRON
cancer rinofaringian, ajutor umanitar, Mihaela Alexandru
- Articol precedent: Judecată țărănească: „Nici ce-a fost, dar nici ce este“
- Articolul următor: Despre hoții satelor