Din 10 martie se deschide sesiunea de depunere a cererilor de finanțare în cadrul DR 37 – Transfer de cunoștințe

Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat, în perioada 10.03.2025 – 24.03.2025, sesiunea de înregistrare a furnizorilor de formare profesională în „Registrul furnizorilor eligibili”.
De asemenea, în perioada 04.04.2025-31.05.2025 a cererilor de finanțare în cadrul Apelului de depuneri de proiecte nr.1/2025, aferent intervenție DR 37 – „Transfer de cunoștințe”, utilizând costuri unitare standard.
Furnizorii de formare profesională interesați de depunerea de cereri de înregistrare și cereri de finanțare, se vor înscrie on-line, accesând următorul link: https://depunereDR37.afir.ro.
Prin instruirea fermierilor va fi oferit un acces mai bun la rezultatele cercetării, a inovării și digitalizării, la cele mai bune practici agricole, la rezultate pe care fermierii vor fi încurajați să le utilizeze în agricultură și în zonele rurale.
Sprijinul acordat în cadrul DR 37 – „Transfer de cunoștințe” va răspunde nevoilor de cunoaștere și informare ale fermierilor, ajutându-i să ia decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește managementul fermelor, a gospodăriilor și comunităților acestora.
Mai multe informații sunt disponibile AICI.
Alocarea financiară este de 2.000.000 euro.
Domeniile de formare profesională din cadrul DR 37 – „Transfer de cunoștințe”:
- eco-scheme;
- cunoștințe în materie de mediu, climă și eficiență a utilizării resurselor în cadrul exploatațiilor agricole.
Durata cursurilor va fi de 3 zile (24 ore) pentru primul domeniu și 5 zile (40 ore) pentru ambele domenii, inclusiv activitățile practice prevăzute, acestea adresându-se fermierilor din România.
Pragul de calitate prestabilit este de 50 puncte.
Participarea cursanţilor în cadrul acţiunilor de formare profesională şi dobândire de cunoştinţe este susținută financiar din FEADR.
Furnizorii de formare profesională se pot înregistra pe platformă în mod continuu în vederea înscrierii în Registrul furnizorilor eligibili, pe o perioadă de 15 zile calendaristice de la data deschiderii sesiunii de înscriere lansată de către DGDR AM PNDR.
Depunerea cererilor de finanțare pentru formare profesională va fi continuă, începând cu ziua ulterioară datei actualizării registrului furnizorilor de formare profesională cu furnizorii declarați eligibili în urma prezentului apel, iar în urma evaluării proiectelor se vor elabora Rapoarte de selecție (intermediare/finale).
Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii se opreşte înainte de termenul limită prevăzut în nota de lansare, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse de la începutul sesiunii ajunge la 150% din nivelul alocării sesiunii, cu excepția primelor 5 zile calendaristice din intervalul de desfășurare a sesiunii, când depunerea proiectelor se realizează indiferent de nivelul plafonului.
Beneficiarii/solicitanții sunt entități/consorții, publice sau private, care activează în domeniul formării profesionale, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate și de selecție.
Informații suplimentare privind îndeplinirea condițiilor de eligibilitate ale furnizorilor cât și a cererilor de finanțare precum și criteriile de selecție se regăsesc în cadrul Ghidului solicitantului și a Procedurilor de lucru, postate pe site-urile MADR, AFIR și în cadrul aplicației online https://depunereDR37.afir.ro.
fonduri europene, fonduri nerambursabile, PS PAC 2023 2027, DR 37, transfer de cunostinte, formare profesionala
- Articol precedent: AFIR: 158 de milioane de euro au intrat în conturile fermierilor și beneficiarilor investițiilor
- Articolul următor: Sistem de irigații pe aproape 200 ha cu bani nerambursabili