Romania

Fermele românești de vaci de lapte, pe marginea prăpastiei

Ilie Iulian Merticariu este un cunoscut fermier botoșănean care exploatează o suprafață de peste 3.000 de hectare de teren agricol și deține o fermă zootehnică cu sute de capete de bovine, rasa Holstein, dar și cca 1.000 de capre, rasele Alpină Franceză și Carpatină, în comuna Ripiceni. „Prețul laptelui nu acoperă cheltuielile. Stăm la mila lui Dumnezeu dacă nu plouă! Tot ce facem aici este o muncă aproape colosală, nu avem zile libere, sărbători!“

Laptele se vinde ieftin

„Am

vaci de lapte, zootehnie, ferme de vaci

Studiu pilot SEGES: Ameliorarea trăsăturilor materne la scroafe

Creșterea prolificității la scroafe din ultimul deceniu duce la o necesitate a îmbunătățirii capacităților acestora de a îngriji mai mulți purcei. O creștere a capacității de îngrijire a purceilor este benefică atât pentru animale, cât și pentru economia fermei zootehnice.

Potrivit unui studiu condus de Danish Pig Research Centre (SEGES), capacitatea de alăptare a scroafelor din rasa DanBred poate crește prin reproducere. Studiul mai arată că o capacitate de alăptare îmbunătățită va ajuta

porcine, purcei, scroafe

Evaluarea efectelor produse de contaminanți alimentari (ochratoxina A) asupra sănătății purceilor după înțărcare

În contextul creșterii cererii mondiale de carne, dar și a necesității de a furniza consumatorilor produse alimentare sigure, siguranța alimentară devine o problemă majoră în întreaga lume. Dintre substanțele indezirabile prevăzute în directiva 2002/32/EC, micotoxinele reprezintă una dintre cele mai importante clase de contaminanți datorită prezenței lor în concentrații mari atât în materiile prime furajere cât și în furaje. Printre cele mai frecvent întâlnite micotoxine din furajele destinate

La Sagrod SRL din Darabani, 6 tone abatorizate, tranșate și procesate

Am fost de curând în vizită la unitatea de abatorizare, tranșare și procesare a Sagrod SRL, firmă cu capital 100% românesc din industria cărnii. Compania, înfiinţată în urmă cu 28 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o carmangerie unde se produceau câteva sortimente de salamuri şi cârnaţi, la producţia de mezeluri şi preparate tradiţionale, comercializate atât în magazinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei.

„Împreună cu

Iasi, procesare, abatoare, Sagrod SRL, Darabani

Pagina 43 din 173