Sfaturi despre cum să depozitați în mod corect îngrășămintele

Îngrășămintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Dacă respectați câteva reguli de bază, calitatea îngrășământului nu va fi afectată și depozitarea se va face în condiții de siguranță.
Factori ce pot influenta calitatea îngrășămintelor în timpul depozitării
Umezeala
Este important să protejați îngrășămintele împotriva umezelii atât în timpul transportului cât și mai târziu în timpul depozitării. Dacă îngrășămintele sunt protejate de umezeală, capacitatea de împrăștiere a acestora este menținută. Prin urmare, este important ca mijloacele de transport să fie curate și uscate și descărcarea îngrășămintelor să se facă doar în condiții propice, fără intemperii . Locul de depozitare a îngrășămintelor trebuie să fie de asemenea curat, uscat și protejat de intemperii.
Acoperiți îngrășămintele depozitate în vrac cu o copertină de plastic sau prelată rezistentă la foc.
Depozitați întotdeauna îngrășămintele într-un loc uscat și curat. Pentru toate locurile de depozitare ale căror pardoseli nu sunt 100% etanșe, LAT Nitogen recomandă utilizarea produsului Absodan sau Terraperl - fostă Terramol - (vândută de IMERYS Absorbent - fost Damolin) ca strat de etanșare. Aplicarea prin împrăștiere a 1 - 2 kg din acest material pe m² ajută la protejarea sacilor contra umezelii.
Temperatura și ventilația
Depozitați îngrășămintele departe de surse de căldură și la temperaturi 32 ° C. Asigurați un sistem de ventilație și un spațiu suficient între acoperiș și partea superioară a stivei de îngrășăminte pentru a evita degradarea acestuia din cauza temperaturii ridicate .
În cazul depozitării în aer liber, se recomandă să nu expuneți niciodată îngrășămintele ambalate la razele directe ale soarelui, depozitați îngrășămintele într-un loc umbrit și ventilat. Dacă nu există nici o alternativă, folosiți o copertină din plastic mat sau o prelată pentru a proteja îngrășămintele ambalate.
Compatibilitatea îngrășămintelor cu alte substanțe
Depozitați îngrășămintele pe bază de azot nitric (NAC, COMPLEX) separat față de uree.
Îngrășămintele trebuie, de asemenea, depozitate separat față de:
materiale inflamabile, cum ar fi uleiuri, diluanți,combustibili, rumeguș, cereale, semințe, fân, paie; săruri metalice ce conțin crom, zinc, cupru, nichel și compuși cu cobalt; gaze comprimate; produse fitosanitare:
- Materiale extrem de alcaline, cum ar fi var nestins, ciment și zgura metalică.
- Substanțe precum acid clorhidric, acid sulfuric, clorură de potasiu, sulfat de amoniu și clorură de sodiu
- Surse directe de căldură, cum ar fi cuptoare, lucrări de sudară și șlefuire, lămpi, întrerupătoare, cabluri electrice, ansamble mașini supraîncălzite sau orice sursă care ar putea crea puncte fierbinți sau scântei.
Pentru mai multe informații accesați site-ul www.lat-nitrogen.com/ro/ro
ingrasaminte, LAT Nitrogen, Absodan, Terraperl
- Articol precedent: Hibrizii Pioneer - stabilitate și adaptabilitate
- Articolul următor: Corteva cultivă viitorul prin soluții inovatoare pentru recolte durabile