Un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Zootehnie-Medicina veterinara
Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis.
Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din București, unde au fost puse sub sechestru oficial și dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare.
Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.
*Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
În acest moment în lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.
Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar.
ANSVSA desfășoară verificări în permanență pentru a asigura consumatorilor un comerț civilizat, cu produse sigure, controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Sursa: ANSVSA
Articole înrudite
-
Reglementări ANSVSA. Substanțele stupefiante și psihotrope în medicina veterinară în România
-
Amenzi în valoare de 905.320 de lei aplicate de ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală
in Actualitate -
Amenzi în valoare de 896.000 de lei aplicate unor unităţi de alimentaţie publică
in Alimentatie -
Derogări pentru intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie din Ucraina
in Actualitate -
Recomandările ANSVSA adresate consumatorilor pentru perioada Sărbătorilor de iarnă
in Actualitate -
Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 11.11.2021
-
Focarele de pestă au decimat efectivele de porci din România
-
Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 28.10.2021
-
IDSA, aflat în subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), riscă să piardă acreditarea RENAR. Se caută specialist în fruntea institutului
in Actualitate -
Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane la data de 14.10.2021
Articole recente - Lumea Satului
- Creșterea eficienței fertilizării prin luarea de decizii corecte!
- Hotărârea Curţii Europene de Justiţie referitoare la acordarea autorizaţiilor de urgenţã de către Statele Membre
- „Produsele cu adevărat naturale dețin o structură moleculară pe care corpul nostru o recunoaște“
- Coadă la moaștele Sfintei Parascheva, de Bobotează
- Roma, fresca pictată de îngerii frumosului (II)
- Păstrăvaria Ianca, „minunea“ din inima „Saharei“ oltenești
- Știați că… despre reciclare și protecția mediului
- Suveranitatea alimentară a Uniunii Europene?
- „Piața vinului din România este foarte concurențială“
- Pactul verde (I)