Imprimă această pagină
Zootehnie-Medicina veterinara 17 Noiembrie 2019, 13:09

GAMA GREENVET – alternative pentru îngrijirea animalelor de fermă –

Scris de

Fitoterapia adjuvantă este, în continuare, un bun însoțitor al schemei de tratament cu medicamente farmaceutice. Accesibile, eficiente și lipsite de substanțe chimice, produsele fitoterapice sunt de multe ori preferate în detrimentul celor moderne, mai ales în contextul creșterii rezistenței la antibiotice, ca urmare a utilizării neraționale a produselor antimicrobiene.

Pe piața din România este utilizat un număr foarte limitat de produse care au componente bazate pe chimia verde. Din acest considerent, dezvoltarea unor astfel de produse constituie o oportunitate pentru firma Romvac și pentru piața din România.

Utilizarea produselor

Gama de produse GREENVET reprezintă o alternativă naturală pentru tratamentul și prevenirea mastitelor la rumegătoare. Acest pachet este format din: GREENVET UGEROCLEAN-S – săpun lichid de uz veterinar, GREENVET UGEROCLEAN-G – gel pentru protecția mamelei după muls, GREENVET MASTITRAT GEL – unguent de uz extern, adjuvant pentru tratamentul mamitelor.

Toate aceste produse au în compoziție principii active vegetale, cu activitate antibacteriană pronunţată (uleiuri esențiale de oregano, cimbru, pin, ceai verde) și antiinflamatoare. Datorită compoziției, bogată ȋn uleiuri esențiale, produsele posedă și activitate repelentă pentru insecte (țȃnțari, muște); astfel se reduce numărul de leziuni produse de hematofagi și riscul de diseminare a bolilor care au ca vectori insectele, scade.

GREENVET UGEROCLEAN-S este soluția de spălare și dezinfectare înainte de muls sau înainte de aplicarea unui tratament medicamentos. Având în compoziţie uleiuri volatile (pin, chiparos, ienupăr, mentă și cimbrișor) și extracte apoase din plante medicinale (salvie și ceai verde) produsul distruge un spectru larg de bacterii Gram pozitive şi negative. Compuşii tensioactivi din săpun asigură îndepărtarea impurităţilor de pe suprafaţa ugerului.

Gelul pentru aplicare externă după muls, GREENVET UGEROCLEAN G, asigură protecţia tegumentului mameloanelor între două mulsuri. Este un produs natural cu proprietăţi antiseptice şi astringente, folosit după muls, cu scopul închiderii porilor şi a tratării eventualelor microtraumatisme de la nivelul tegumentului.

GREENVET MASTITRAT-GEL este un adjuvant în tratamentul infecțiilor mamare și are în compoziție uleiuri volatile de oregano, cimbrișor, pin și mentă. Acestea sunt înglobate într-o bază formată din caolin, la care se adaugă colagen și vitamina D2. Uleiurile volatile au acțiune antimicrobiană și sunt cicatrizante. Colagenul și vitamina D3 au o activitate antiinflamatoare, hidratantă și reparatoare la nivelul celulelor dermice. Caolinul este o argilă cu rol detoxifiant și cicatrizant. Acțiunea produsului se manifestă prin diminuarea inflamației, îmbunătățirea circulației, hidratare, revitalizare și redarea elasticității dermului.

Pachetul de produse GREENVET pentru tratamentul şi prevenirea mastitelor la rumegătoare rezolvă o problemă importantă în zootehnia rumegătoarelor, și anume asigurarea igienei mulsului şi a stării de sănătate a animalelor. Produsele pot avea un impact pozitiv asupra fermelor de rumegătoare şi a gospodăriilor țărănești, prin reducerea costului și a duratei tratamentului, prin utilizarea produselor prietenoase cu mediul și cu remanență reziduală netoxică pentru consumul uman al produselor de origine animală.


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite