Zootehnie-Medicina veterinara 03 Septembrie 2017, 10:45

RomEnteroprotect - ajutor esențial în menținerea sănătății intestinale

Scris de

Produse din plante pentru creșterea randamentului terapiei alopate

Produsele fitoterapice sunt folosite ca adjuvante în medicina veterinară, scopul acestora fiind de a veni în ajutorul crescătorilor de animale care doresc să folosească produse naturale pentru întreținerea lor. Alegerea plantelor și a extractelor pentru diferitele compoziții de produse se face în funcție de acțiunea benefică care se produce datorită conlucrării cumulative a componenților chimici din plante. În tratamentele veterinare, fitoterapicele se folosesc ca un vehicul medicamentos ce poate crește randamentul terapiei aplicate, acest lucru însemnând scăderea cantității de medicamente de sinteză folosite. Ca urmare a micșorării zilelor de tratament, se reduc și timpul de așteptare, și costul terapiei.

RomEnteroprotect împotriva stărilor diareice

În acest sens, a fost creat produsul RomEnteroprotect, pastă orală de uz veterinar pe bază de extract de plante, recomandat pentru a fi administrat în cazul stărilor diareice ale tineretului mamifer, fără a exista limitare de specie. Podusul este ușor de administrat, acesta fiind ambalat în seringi dozimetrice, fapt ce permite introducerea pastei direct pe la comisura buzelor. Este bine tolerat de animale, nu dă reacții secundare şi nu trebuie administrat des sau multe zile.

RomEnteroprotect Romvac

Efectele benefice ale plantelor din compoziție

În compoziția pastei se folosesc extracte de afin, salvie și ghimbir, iar acestea sunt înglobate în caolin și extract de drojdii.

Tinctura de afine este extractul fructelor care au o multitudine de efecte terapeutice, cum ar fi cel bactericid sau regenerator al capilarelor sanguine. Totodată, afinele sunt un important vehicul de vitamine ușor asimilabile, respectiv A, F, PP, B1 și B2.

Cea de-a doua componentă, tinctura de salvie, are rol în atenuarea proceselor fermentative din intestine și este un bun antiseptic și astringent.

În plus, RomEnteroprotect conține și tinctură de ghimbir deoarece aceasta are acțiune antiinflamatoare, antioxidantă și digestivă.

Rețeta produsului se completează cu un supliment proteic bogat în complexul vitaminic B, un extract din drojdie de bere cu rol semnificativ în creșterea imunității organismului și care vine, de asemenea, cu aport energetic.

Tot efect benefic are și caolinul care formează un strat protector la nivelul mucoasei intestinale, intervenind în procesul de absorbție a toxinelor și în cel de coagulare a sângelui.

Trebuie reținut că, în practica medicală corect aplicată, nu trebuie să se excludă aportul terapeutic al niciunui tip de medicament, atât timp cât se urmărește asigurarea sănătății animalelor, motiv pentru care apelăm la fitoterapie ca adjuvant în tratamentele alopate.

Autor: Dr. Dana BANCIU, Romvac Company SA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti