Utilaje agricole 07 Ianuarie 2023, 18:36

Plantare de precizie de la 2 la 18 km/h

Scris de

În cadrul târgului EIMA INTERNATIONAL din Bologna am descoperit în exclusivitate un nou utilaj de agricultură cu ajutorul căruia procesul de plantare a semințelor este mult mai ușor și precis.

Noul ValoTerra Ultimate a fost conceput pentru a putea planta semințe de la 2 la 18 km/h, fără a compromite consistența și nici profunzimea. Este o plantare precisă, indiferent de viteza de lucru, care satisface atât nevoile fermierilor, cât și ale antreprenorilor. Odată cu lansarea ValoTerra Ultimate, specialistul mondial în plantarea semințelor lărgește sfera posibilităților, după cum explică Flavien Cattoni, Product Manager la Monosem: „ValoTerra Ultimate este noua plantare de semințe din gama ValoTerra de la Monosem, special concepută pentru optimizarea calității semănării, de la 2 la 18 km/h, eliberând în același timp fermierii de constrângerile de viteză.  Departe de a fi doar o inovație suplimentară de produs, aceasta este o nouă tehnologie pentru a servi utilizatorilor deoarece răspunde la cererea presantă a pieței: să propună un plantator de semințe pentru care viteza nu mai este o problemă. Astăzi, datorită ValoTerra Ultimate, capacitatea de a menține nivelul de performanță în ceea ce privește consistența și adâncimea, atât la viteze mari, medii sau mici, de a gestiona diversitatea culturilor care urmează a fi plantate, precum și capacitatea de a răspândi corect cantitatea de îngrășământ la viteză mare sunt acum posibile.“

Pentru a menține răsărirea optimă, la viteze mari, medii și mici, Monosem a dezvoltat un sistem ASG (Active Seed Guidance) care se adaptează la viteza de plantare și se bazează pe un transportor cu perie care ghidează semințele spre brazdă, într-un ritm proporțional cu viteza de lucru a tractorului, eliminând orice denivelări sau vibrații. Pentru o răsărire optimă, sistemul de dozare a semințelor pe bază de vid asigură precizie și versatilitate de plantare. Cutia de dozare este echipată cu discuri netede, o inserție patentată și antrenare electrică, toate acestea contribuind la creșterea preciziei la viteză mai mare. Semințele sunt apoi furnizate roții celulare de încărcare brevetate, care le introduc în transportorul cu perii datorită unui sistem de tije de ghidare și, în final, în brazdă. De asemenea, este necesar să amintim banda transportoare cu perii care este canelată pentru a asigura: aliniere optimă, rotație perfectă și uzură minimă.

Pe parcursul deceniilor anterioare, asolamentele intensificate au condus la o varietate mai mare de specii de plantat. Noul utilaj oferă o soluție capabilă să gestioneze semințe mici și mari datorită sistemului exclusiv SmartAccess, care permite trecerea de la sistemul de transport la sistemul de jgheab în mai puțin de 2 minute pe rând. Diversitatea culturilor nu mai este o problemă deoarece e necesar doar să se schimbe discul. Important este că, în plus față de optimizarea plantării, acesta poate împrăștia și cantitatea exactă de îngrășământ la viteză mare datorită FertiSmart, noua unitate pneumatică de îngrășământ care aplică până la 450 kg/ha de la o jardinieră cu 8 rânduri (cu distanță între rânduri de 75 cm) la 15 km/h.

Precizia măsurării

Precizia măsurării poate fi ajustată folosind noua aplicație Monosem Plus de pe smartphone-ul dvs. cu „WiFi Direct“. Software-ul ValoTerra compatibil ISOBUS este simplu și intuitiv, oferind o modalitate convenabilă de a gestiona operațiunile de plantare. Tehnologia oferă o modalitate ușoară de documentare și gestionare a operațiunilor de recoltare. Comunicarea mașină-șofer în timp real și setările pot fi ajustate cu ușurință în cabina tractorului

„Plantarea semințelor reprezintă o investiție și un pas crucial în asigurarea faptului că toate culturile își ating întregul potențial. Mulți fermieri din peste 80 de țări din întreaga lume au ales să se bazeze pe tehnologia Monosem. Acum ne putem lăuda cu peste 70 de ani de istorie comună. Astăzi, această relație construită pe fiabilitate, durabilitate și performanță agronomică a fost consolidată de inovațiile tehnologice. De la plantatoare la cultivatoare, inteligența se află în centrul tuturor echipamentelor Monosem. Obiectivele noastre se bazează pe trei piloni: inovație pentru agricultură, performanță de înaltă calitate și durabilitate bazată pe inteligență“, a subliniat Flavien Cattoni.

Liliana POSTICA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti