Utilaje agricole 04 Martie 2022, 13:58

IPSO Agricultură a lansat noile tractoare John Deere din seria 6R

Scris de

IPSO Agricultură a lansat, recent, la noul sediu regional din Ovidiu, județul Constanța, noile tractoare John Deere din seria 6R în cadrul unui workshop de lansare din caravana John Deere dedicat prezentării noilor modele în Europa.

Noile tractoare John Deere seria 6R disponibile în România vin cu noutăți utile pentru fermieri, printre acestea fiind reducerea costurilor și a timpului de lucru.

„Seria 6R nou lansată vine echipată cu tehnologia de agricultură de precizie cu care deja i-am obișnuit pe fermieri, însă avem și câteva noutăți care nu se văd fizic pe tractor. Vorbim despre funcții de automatizare complete a lucrărilor, în sensul că fermierul poate să-și programeze lucrările pe fiecare cultură și pe fiecare solă în prealabil în platforma Operations Center, de care beneficiază fiecare client John Deere, iar mai apoi să transmită datele către utilaj. Ulterior, utilajul va detecta sola în care urmează să se efectueze lucrările prestabilite de fermier. Este o funcție nou lansată, unică în piață, posibilă prin sistemul telematic cu care este echipat tractorul și care permite transfer de date wireless de la platformă și invers, precum și accesul service-ului sau al fermierului la utilaj de la distanță“, a explicat Adrian Călin, specialist agricultură de precizie IPSO Agricultură.

14 modele noi, de la 110 la 250 CP

De altfel, încă de la lansarea lor în 2011, tractoarele din Seria 6R de la John Deere au stabilit standarde atât în ceea ce privește performanța pe câmp și în transport, cât și în ceea ce privește tehnologia agricolă de precizie. Cu 14 modele de nouă generație, de la 110 la 250 CP, anunțate în februarie, aceste tractoare au devenit și mai inteligente pentru a-i ajuta pe operatori să realizeze și mai mult.

În plus, cele patru modele noi includ modelul 6R 150 cu patru cilindri, destinat în special fermelor mixte, și modelul 6R 185 cu șase cilindri, un tractor de transport specializat pentru fermierii și antreprenorii care petrec mai mult timp pe şosea.

O nouă caracteristică-cheie a Seriei 6R este sistemul integrat 1-Click-Go AutoSetup, care reduce timpul de configurare a tractorului. Operatorul poate economisi până la 90% din clicurile de pe afișaj atunci când se află pe câmp, iar tractorul este întotdeauna perfect configurat.

Eliminarea tabloului de bord din spatele volanului îmbunătățește vizibilitatea

Toate configurările necesare pot fi planificate în prealabil și gestionate în Cloud, inclusiv date agronomice, cum ar fi limitele câmpului, liniile de ghidare și cerințele. Odată ce tractorul depășește limita câmpului, profilul de configurare memorat devine disponibil automat și chiar și operatorii temporari pot avea o precizie constantă și pot evita greșelile. Deși funcția AutoSetup îi simplifică munca operatorului, cei de la John Deere au îmbunătățit și confortul acestuia. O noutate este eliminarea tabloului de bord din spatele volanului – acest lucru nu numai că îmbunătățește vizibilitatea, dar îl ajută pe operator să controleze mai bine tractorul cu ajutorul comenzilor de pe cotieră și al consolei din dreapta. Toate configurările și indicatorii sunt disponibili pe afișajul de pe consola din colț.

O altă caracteristică nouă este maneta electronică [E-joystick], care este deosebit de utilă pentru lucrul cu încărcătorul frontal. Operatorul poate configura dispunerea butoanelor și poate schimba cu ușurință direcția de deplasare cu ajutorul inversorului, iar fosta clapetă de siguranță a fost înlocuită de un sistem special care detectează mișcarea mâinilor.

Funcția IPM este mai inteligentă pe noile tractoare

Pentru încărcătoarele frontale există un sistem de cântărire dinamică care permite cântărirea în mișcare, fără să necesite oprire. În plus, funcția de revenire în poziție îi permite încărcătorului să fie poziționat corect cu un singur clic, în timp ce funcția de nivelare electronică la orizont împiedică răsturnarea încărcăturii.

Funcția IPM [Intelligent Power Management] este acum mai inteligentă pe noile tractoare Seria 6R. Pe lângă activarea funcției IPM în aplicațiile de transport și pentru priza de putere (PTO), aceasta furnizează, de asemenea, putere suplimentară în aplicații hidraulice, după cum este necesar. Modelele cu patru cilindri pot dezvolta acum până la 20 CP, iar modelele cu șase cilindri până la 40 CP, atunci când se utilizează ventilatoare hidraulice, pompe și cele mai mari consumatoare de energie hidraulică, cum ar fi prese de balotat, distribuitoare de îngrășăminte și semănători.

Un nou receptor de satelit

La sfârșitul anului 2022, un nou receptor de satelit StarFire va oferi și mai multe performanțe pentru agricultura de precizie. Indiferent de nivelul de precizie a semnalului de corecție ales de fermieri, acest nou receptor va oferi o stabilitate superioară a semnalului atunci când tractorul se află în zone umbrite.

Un alt punct forte al noilor tractoare din seria 6R este noul lor design. Capota și oglinzile sunt bine cunoscute de la seriile de tractoare John Deere de dimensiuni mai mari, iar denumirea și sistemul de numerotare au fost, de asemenea, adoptate de la modelele din Seriile 7R, 8R și 9R. Denumirea gamei 6R este acum urmată de o indicație separată a puterii nominale a motorului.

Pentru a satisface cerințele individuale ale clienților, Seriei 6R i s-au adăugat patru noi modele de tractoare. Pe primul loc se află modelul 6R 185, compact și eficient, care dezvoltă până la 234 CP cu IPM, special conceput pentru lucrări de transport, alături de modelul 6R 150, prevăzut cu motor cu patru cilindri și o sarcină utilă mare, care este soluția perfectă pentru fermele mixte.

Există, de asemenea, mai multe opțiuni de transmisie disponibile în această nouă gamă. Pe lângă transmisia AutoQuad Plus și AutoPowr cu reglare infinită a vitezei, clienții pot alege acum opțiunea CommandQuad pentru modelele cu patru cilindri.

Cui se adresează noul 6R 185

Noul model 6R 185 li se adresează fermierilor și antreprenorilor care își doresc un tractor compact, versatil și puternic, cu 6 cilindri, care să fie utilizat în principal pentru transport, dar care să poată face față și cerințelor exigente de putere hidraulică. Acest model dezvoltă o putere maximă de până la 234 CP cu gestionarea inteligentă a puterii (IPM) în aplicațiile de transport, priză de putere și hidraulice. Modelul 6R 185 este un tractor agil datorită ampatamentului său scurt de numai 2,76 m, ceea ce îl face mai compact decât modelele de dimensiuni mai mari din Seria 6R, cu un ampatament de 2,8 sau 2,9 m. Această caracteristică, alături de motorul John Deere PowerTech PSS de 6,8 litri și transmisia AutoPower foarte eficientă, fac ca acest tractor să fie deosebit de eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil pe șosea. Modelul emblematic 6R 250 a stabilit deja un nou standard de eficiență în aplicațiile de transport, iar cei de la John Deere sunt convinși că modelul 6R 185 va fi un succesor remarcabil în această clasă.

6R 150: Un model universal care le face pe toate

Fermele mixte preferă tractoarele cu patru cilindri, dar nu vor să renunțe la putere. Cu o putere maximă de 165 CP sau 177 CP cu IPM, 6R 150 este acum cel mai mare model cu patru cilindri din serie și acoperă perfect acest segment de tractoare. Dimensiunile anvelopelor au fost, de asemenea, mărite, fiind disponibile opțiuni pentru roțile din spate de până la 650/65 R38. Ampatamentul scurt, de numai 2,58 m, face ca acest model să fie deosebit de manevrabil.

Cu o greutate proprie mică de 6,5 tone și o greutate totală admisă de 10,45 tone, tractorul 6R 150 are o sarcină utilă foarte mare de 4 tone. Prin urmare, acesta oferă performanțele unui tractor cu șase cilindri și are avantajele unui tractor cu patru cilindri, adică dimensiuni compacte și greutate redusă, combinate cu performanțe agile și versatile.

Pentru ridicarea echipamentelor mai grele, capacitatea de ridicare hidraulică din spate a fost mărită cu 12%. Modelul 6R 150 are, de asemenea, o pompă hidraulică mai mare de 155 de litri care, combinată cu sistemul de cântărire dinamică, oferă avantaje considerabile în ceea ce privește performanța încărcătorului frontal.

Simona-Nicole DAVID


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti