Utilaje agricole 20 August 2021, 16:29

Noua serie 7 TTV de tractoare Deutz Fahr, creată pentru a fi cu un pas în față

Scris de

Noua serie 7 TTV de tractoare Deutz-Fahr, produsă într-una dintre cele mai moderne fabrici de tractoare din lume, Deutz Fahr Land din Lauingen, Germania, reprezintă cea mai recentă evoluție tehnologică a unei serii de tractoare care de la lansare a devenit un punct de referință. Noile tractoare Deutz Fahr seria 7 TTV, modelele 7.250 TTV și 7.250 TTV HD, oferă un confort și mai mare, o forță de tracțiune ridicată asociată cu cea mai mare eficiență datorată noii transmisii SDF TTV Compound. De asemenea, se remarcă datorită calității sale ridicate, fiabilității extreme și a costului redus de funcționare cu un interval de înlocuire a uleiului de motor crescut la 1.000 de ore, în timp ce cel al transmisiei a fost mărit la 2.000 de ore.

DEUTZ: Fiabilitate, putere și eficiență

Motorul DEUTZ TCD 6.1 Stage V oferă acum până la 247 CP și un cuplu maxim de 1.072 Nm. Cu noua transmisie SDF TTV COMPOUND, seria 7 TTV oferă performanțe de tracțiune uimitoare, cea mai mare accelerație în timp atingând 60 km/h la mai puțin de 1.800 rpm (40 km/h la mai puțin de 1.200 rpm). Noua transmisie este echipată cu funcția PowerZero și bine-cunoscutul PowerShuttle, care permite operatorului să modifice modul de schimbare a direcției. Transmisia TTV a stabilit un nou reper în ceea ce privește eficiența și fiabilitatea. Acestea oferă combinația perfectă a două unități hidrostatice extrem de eficiente asociate cu componente mecanice optimizate. Noul sistem de propulsie garantează o rezistență extremă printr-un flux mecanic ridicat de putere în condiții tipice de lucru la viteze mici, precum și la viteze mari.

Anvelopele din spate cu diametru mai mare (2,05 m) sunt acum disponibile pentru noua serie 7 TTV de tractoare Deutz Fahr, iar sarcina utilă a fost mărită până la 6,5 t. Greutatea brută a vehiculului a crescut la 15,5 t, respectiv la 16 t pentru versiunea 7.250 HD. Desigur, este disponibilă o suspensie inteligentă pe puntea față, precum și frânele cu discuri uscate, care îmbunătățesc semnificativ siguranța rutieră. Datorită anvelopelor față 600/65R30 și a noului aspect al punții față, raza de viraj a fost redusă cu aproape un metru.

Noua capotă care coboară și mai mult, împreună cu cabina ridicată, contribuie la o vizibilitate mai bună și permite operatorului să aibă întotdeauna un control perfect asupra utilajelor agricole atașate. Ridicătorul frontal cu o capacitate de 5.450 kg poate fi cuplat cu priza de putere frontală DUAL SPEED care oferă operatorului o schimbare a vitezei prizei de la 1.000 la 1.000 ECO în InfoCentrePro. Turațiile economice ale prizei, desigur, sunt disponibile și în spate și permit operatorului să lucreze la turații reduse ale motorului, oferind avantaje clare în ceea ce privește consumul și reducerea uzurii.

TOATĂ PUTEREA, EFICIENȚA

ȘI CAPACITATEA DE CARE AVEȚI NEVOIE

Sistemul hidraulic al noilor tractoare Deutz Fahr seria 7 TTV oferă soluții premium de înaltă tehnologie. Circuitul hidraulic este independent de circuitul de ungere a transmisiei, în timp ce pompa cu senzor de încărcare (Load Sensing) este disponibilă cu 3 debite diferite cu până la 210 l / min. Datorită noului sistem hidraulic CleanOil, există o capacitate de ulei de înlocuire de 90 de litri. În plus, toate distribuitoarele hidraulice sunt controlate electronic, adică pot fi programate și controlate pe rând. Cuplajele Power Beyond cu fitinguri plate noi sunt disponibile la cerere. Capacitatea de ridicare spate este de 10.000 kg (11.100 kg pentru versiunea HD), iar tiranții laterali sunt prevăzuți cu stabilizatoare hidraulice sau automate. Poziția tiranților inferiori în transport permit cuplare ușoară a remorcilor. Noul tractor Deutz Fahr seria 7 TTV este, de asemenea, pregătit pentru TIM (Tractor Implement Management). Aceasta înseamnă că permite comunicarea bidirecțională între tractor și utilajele agricole, permițându-i să gestioneze automat anumite funcții ale tractorului pentru a îmbunătăți în continuare eficiența și calitatea muncii.

Pentru prima dată în această gamă de putere, inginerii Deutz Fahr au dezvoltat pentru noua serie 7 TTV un încărcător frontal ușor și un kit de montare rapidă. Împreună cu încărcătorul frontal Profiline FZ80.1, personalizat pentru acest tractor, noua serie 7 TTV devine un adevărat tractor cu încărcător frontal. Cu o înălțime de ridicare mai mare de 4,5 metri și o capacitate de ridicare de 3770 daN, noua serie 7 TTV este, de asemenea, pregătită pentru sarcini de manipulare produse agricole grele.

CONFORTUL, LA UN ALT NIVEL

Cabina MaxiVision reînnoită este și mai frumoasă și mai ergonomică. Poate fi echipată cu o suspensie pneumatică îmbunătățită, un suport practic pentru instalarea unor monitoare suplimentare, precum și un scaun pneumatic care se poate roti până la 23° și oferă un sistem de climatizare activ.

Pentru o precizie de lucru maximă, este disponibilă noua antenă de satelit SR20 GNSS RTK. De asemenea, se evidențiază funcția Auto-Turn, care permite tractorului să se întoarcă automat la capăt de teren, fără a fi nevoie de intervenția operatorului.

IMonitor3 permite controlul tuturor funcțiilor tractoarelor din seria 7 TTV, prezintă terminale virtuale ISOBUS, permite schimbul de date cu agrirouter și afișează imagini de la patru camere. Noua sa interfață este și mai intuitivă și are noi funcții suplimentare utile. Prin XTEND, iMonitor permite ecranul să fie proiectat fără fir pe tablete externe. Aceasta oferă operatorului posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu mai bună, de exemplu a sistemului de ghidare; de asemenea, permite efectuarea comodă a reglajelor utilajelor agricole atașate din afara cabinei în timp ce utilizează ISOBUS UT pe tabletă. Noua serie 7 TTV oferă standard, de asemenea, un pachet de gestionare a datelor și SDF Fleet Management gratuit pentru primul an. Acest lucru permite, totodată, diagnosticare de la distanță pentru a îmbunătăți fluxul de comunicații între dealer și operator.

În funcție de cerințele de remorcare, noile tratoare Deutz Fahr  seria 7 TTV pot fi echipate cu frâne de remorcă hidraulice sau pneumatice. Datorită funcției Dual Mode, acum este posibilă cuplarea modelelor vechi și noi de remorci cu frână hidraulică. Sistemul de frânare pneumatic, pe de altă parte, dispune de sistemul avansat de gestionare a frânei remorcii (a TBM) care optimizează semnificativ performanța de frânare a remorcilor, reducând distanța de frânare și îmbunătățind stabilitatea frânării. Este disponibilă și o frână de motor, care activează ventilatorul E-visco pentru a crește capacitatea de decelerare.

În cele din urmă, este disponibil un pachet cu lumini de lucru cu LED-uri de 23x și, datorită funcției Coming Home (luminile rămân aprinse și se sting automat după un anumit număr de secunde),  puteți lăsa în siguranță noul dvs. tractor Deutz Fahr TTV din seria 7 după o zi lungă de lucru.

Utilajele agricole Deutz Fahr sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent, NHR Agropartners deţine o reţea de 13 filiale care oferă o gamă completă de produse şi servicii: vânzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, are peste de 230 de angajati şi comercializează, pe lângă Deutz Fahr, mărci de top distribuite exclusiv, cum ar fi JCB, Gregoire, Hardi, Bogballe, Poettinger, Sfoggia, Einboeck, pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază sunt stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitatea şi, cu certitudine, perspectiva în viitor.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti