Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 17 Oct 2021

JCB introduce noi caracteristici în industrie pentru încărcătoarele frontale

JCB lansează o nouă gamă de încărcătoare frontale care stabilesc noi standarde de performanță pentru această categorie: o transmisie Powershift cu opt trepte de viteză care poate atinge 50 km/h și cel mai puternic motor din industrie într-un utilaj de acest tip.

Ambele caracteristici se găsesc pe noul model – JCB TM420S de 173 cai putere (129kW) – în gama de încărcătoare frontale care îndeplinesc norma de poluare „Stage V“, împreună cu o nouă cabină care oferă operatorului o vizibilitate remarcabilă.

John Smith, directorul general al diviziei agricultură a JCB, a declarat: „Această nouă gamă subliniază poziția de lider JCB la categoria de utilaje pentru manipularea materialelor agricole. Deoarece încărcătoarele articulate JCB TM sunt utilaje masive, durabile și foarte manevrabile, acestea au fost întotdeauna în topul clasamentelor de popularitate în rândul fermierilor și prestatorilor de servicii în agricultură. Acum s-a făcut un salt înainte prin creșterea puterii motorului pentru toate modelele, prin transmisia JCB unică cu opt trepte de viteză, cu potențial de viteză maximă de 50 km/ h și prin blocarea convertizorului de cuplu în toate treptele de viteză înainte și înapoi pentru a obține cea mai bună eficiență energetică și capacitate de tractare ridicată. Toate noile caracteristici enumerate, combinate cu vizibilitatea remarcabilă oferită de noua cabină și funcțiile de economisire ale combustibilului de la cele mai noi motoare JCB Diesel MAX, performanța, productivitatea și rentabilitatea încărcătoarelor articulate JCB sunt duse la un nivel superior.

Există patru modele în gamă, cu performanțe ridicate. Capacitatea de ridicare și înălțimea de ridicare pornesc de la 3,2 tone și 5,20 metri pentru modelele TM320 și TM320S, ajungând la 4,1 tone și 5,45 metri pentru modelele TM420 și noul TM420S.

Îmbunătățirile aduse noii game de încărcătoare JCB ‘Stage V’ sunt:

 • Cabină nouă cu parbriz dintr-o singură bucată, suprafață vitrată mărită și cameră video pentru mersul cu spatele.
 • Noul model TM420S de 173 cai putere (129 kW) cu pompa hidraulică de 100 cm3.
 • Noul model TM320 cu 130 cai putere (97kW) și noile modele TM320S și TM420 de 150 cai putere (112kW).
 • Noua ediție TM320S / TM420S Pro cu stil îmbunătățit și echipamente standard.
 • Noua funcție de oprire automată pentru economie de combustibil a motorului ‘Stage V’ JCB 448 DieselMAX.
 • Noua transmisie Powershift automată, cu 8 trepte de viteză (50km/h), cu Torquelock și Eco 40 km/h
 • Noua transmisie Powershift automată, cu 8 trepte de viteză (40km/h), cu Torquelock în treptele de viteză de la 5 la 8.
 • Diferențiale cu alunecare limitată la ambele punți sunt acum montate standard pe toate modelele.
 • Noua coloană de direcție „Memory” pentru acces mai ușor la/de la scaun; ștergător de acoperiș optional.
 • Iluminare LED sau halogen programabilă printr-o singură atingere, cu oprire întârziată după închiderea utilajului.
 • Cuplarea și bascularea cupei îmbunătățite.

Transmisia JCB „inteligentă“, cu opt trepte de viteză

Noua transmisie JCB Powershift cu opt trepte de viteză montată pe toate încărcătoarele JCB TM se bazează pe experiența dovedită la varianta actuală cu șase trepte de viteză, dar cu două trepte de viteză suplimentare, care oferă un efort de tracțiune optim pentru sarcini diferite și sincronizare progresivă între viteze.

Versiunea de vârf a acestei transmisii cu trepte de viteză de până la 50 km/h este standard pe noul model TM420S și opțional pe TM320S, cele două modele cu performanță ridicată, echipate pentru cele mai dificile aplicații agricole.

Noua transmisie asigură fie o deplasare rapidă de la fermă la câmp și de la fermă la fermă, fie o deplasare mai puțin rapidă și mai economică de 40 km/h la turație mică a motorului.

Funcția JCB Torquelock a transmisiei foarte eficientă din punct de vedere energetic este disponibilă în fiecare treaptă de viteză, inclusiv cele patru viteze de mers înapoi, astfel încât operatorii obțin performanțe optime atunci când construiesc un siloz de suprafață sau manipulează gunoi de grajd, ambele implicând lucrări repetate înainte și înapoi, precum și atunci când se deplasează pe drum și mai ales când urcă dealuri în timp ce tractează diverse echipamente agricole.

Versiunea de bază, de 40 km/h, a acestei transmisii cu opt trepte este montată pe modelele TM320 și TM420, care sunt proiectate pentru aplicații mai puțin solicitante, cu blocarea convertizorului de cuplu disponibilă în treptele de viteză de la cinci la opt.

Ambele versiuni ale acestei transmisii inovatoare proiectate și fabricate de JCB pot fi acționate manual, trecerea de la o treaptă de viteză la alta făcându-se folosind butoanele joystick-ului sau trecând la comutarea automată „inteligentă“ pentru treptele de viteză de la cinci la opt.

În modul automat, transmisia răspunde la utilizarea ușoară a pedalei de accelerație prin schimbarea treptelor în sus și în jos la o turație relativ constantă a motorului pentru o economie optimă de combustibil, dar utilizarea mai agresivă a pedalei are ca rezultat întârzierea schimbării treptei în sus pentru a exploata puterea maximă și cuplul disponibil la turații mai mari pentru accelerare și productivitate maximă.

Noul motor JCB DieselMAX

Motorul JCB 448 DieselMAX de 4,8 litri utilizat la toate cele patru noi încărcătoare frontale îndeplinește normele de emisii Stage V din UE cu o variantă avansată DPF/SCR într-un singur recipient. Nevoia minimă de post-tratament a gazelor pentru controlul particulelor și noxelor vine în mare parte datorită optimizarii ciclurilor de combustie ale motorului, care aduce o contribuție semnificativă la economia de combustibil și este îmbunătățită în continuare de noua funcție de oprire automată JCB Autostop care începe după o perioadă de neutilizare a utilajului aflat la ralanti, pentru a elimina consumul inutil de motorină.

Articole recente - Lumea Satului