Tradus.com: Iunie este cea mai bună lună pentru achiziția tractoarelor
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Utilaje agricole
- Tractorul: cel mai căutat utilaj agricol în România
- Aproape 80% dintre românii care au căutat echipamente agricole s-au orientat după tractoare
Tradus.com, platformă online globală pentru tranzacționarea vehiculelor comerciale rulate și a echipamentelor agricole, a analizat comportamentul consumatorilor pe platformă în 2020 și a tras concluzia că vara este cel mai bun moment pentru a cumpăra echipamente agricole. În sezonul cald interesul utilizatorilor este la minimum, ceea ce atrage și probabilitatea de a găsi prețuri mai bune. Pe de altă parte, interesul utilizatorilor este ridicat în lunile ianuarie, octombrie și noiembrie, atunci când fermierii se pregătesc pentru următorul sezon.
În ceea ce privește cererea, tractoarele formează cea mai mare categorie de utilaje agricole de pe Tradus.com, fiind cel mai frecvent căutate pe platformă: 79% dintre românii care au căutat echipamente agricole pe site anul trecut au fost interesați de tractoare.
Analiza arată că luna iunie este cel mai bun moment pentru a investi într-un tractor întrucât cererea este mai mică: doar 65% dintre cumpărătorii de echipamente agricole români care au vizitat platforma în iunie au căutat tractoare, comparativ cu peste 80% în ianuarie, martie, noiembrie sau decembrie. Septembrie și august au fost alte două luni bune pentru achiziția unui tractor întrucât interesul a fost sub 70%.
Când trebuie investit în echipamente specializate?
Interesul pentru echipamentele specializate variază pe parcursul anului și este puternic influențat de sezon. Specialiștii Tradus consideră că momentul cel mai oportun pentru a investi este în lunile cu cerere scăzută deoarece există șanse mai mari de a găsi o ofertă bună. Cumpărătorii pot folosi Tradus Market Value, un instrument unic de comparare a prețurilor care le permite să găsească cu ușurință cea mai favorabilă ofertă și să facă cea mai bună alegere pentru nevoile lor.
Majoritatea categoriilor au înregistrat un interes mai scăzut în vară: pentru categoria de echipamente pentru semănat s-a observat o scădere a cererii în iulie și august, acestea fiind momente excelente pentru investiții. Distribuitoarele de îngrășăminte au înregistrat, de asemenea, cea mai scăzută cerere la sfârșitul verii, în timp ce pentru echipamentele de arat interesul a fost scăzut atât în vară, cât și în luna decembrie. Echipamentele pentru nutreț-fân au înregistrat cea mai mică cerere la sfârșitul anului.
Pentru echipamentele de recoltare, cele mai căutate atunci când vine vorba de utilaje specializate (8,6%), cererea a fost la cel mai scăzut nivel în aprilie: în 2020, doar 4,3% dintre cumpărătorii români căutau acest tip de echipamente în aprilie, comparativ cu peste 11% în iunie și peste 14% în iulie.
Tradus se așteaptă ca aceste tendințe să fie similare și în 2021. Cu aproximativ 37.500 de oferte de utilaje agricole rulate, Tradus este una dintre cele mai mari platforme online și un specialist în acest segment.
(S.T.)
Articole înrudite
-
„Academia tractoriștilor“, una dintre cele mai căutate școli profesionale din țară
-
Tractor în fermă și donație pentru comunitate
-
Noua serie 7 TTV de tractoare Deutz Fahr, creată pentru a fi cu un pas în față
-
A început competiția: Care sunt candidații pentru titlul de Tractorul Anului 2022
-
Măsuri de evitare a tasării-compactării solului
in Agrotehnica -
Tractorul Deutz Fahr 7250 TTV, eroul principal al programului grupului SDF „Ajut comunitatea mea“
-
Tradus.com: Top 5 semănători preferate de fermieri
-
Măsuri de stocare a utilajelor agricole pe timpul iernii
-
John Deere: Operations Center devine mai inteligent și mai compatibil
in Actualitate -
Povestea tractorului românesc, ajuns în toate colțurile lumii
in Magazin
Articole recente - Lumea Satului
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Scrisoarea reprezentanților Camerelor agricole și organizațiilor profesionale agricole din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Letonia, Lituania, Estonia și Croația, către Comisia Europeană privind revizuirea directivei privind utili
- Regulamentul SUR pune la zid fermierii români
- Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
- Sfaturi practice pentru înființarea unei grădini biointensive (II)
- Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR) are nevoie de inovație pentru îndeplinirea țintelor de reducere a utilizării pesticidelor și a riscurilor
- De ce este important cositul în plantațiile de căpșune
- CIECH, obiective mari pe piața din România
- Rase de iepuri berbec (I) – Origini și istorie
- Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova