Logo
Imprimă această pagină

DEUTZ-FAHR la Agritechnica 2019, produse noi cu accent pe digitalizare

Deutz-Fahr s-a prezentat la Agritechnica 2019 cu o imagine nouă: alături de gama completă de tractoare, Zona de Inovații Agricole cu design-ul său luminos și deschis a fost principalul punct de atracție pentru vizitatorii standului de aproape 3.000 m².


În total, Grupul SDF a investit cu mult peste 130 de milioane euro în marca sa Deutz-Fahr.

Deutz-Fahr și-a prezentat realizările în domeniul tehnologiei în ultimii trei ani, revizuind complet întreaga gamă de tractoare de la 50 la 340 CP și adăugând două noi combine pentru a completa gama de produse existente la limita inferioară (seria C5000) și limita superioară (seria C9300) a gamei. În plus, compania a construit o fabrică de tractoare ultramodernă în Lauingen (2017) și a modernizat fabricile din Treviglio (sediul Grupului SDF) și Bandirma (Turcia). Astfel, marca este plină de încredere, așa cum s-a prezentat la Agritechnica.

Zona de Inovații Agricole

Puterea inovatoare a companiei a fost demonstrată în Zona de Inovații Agricole, unde au fost prezentate cele mai recente inovații. Acestea includ, în special, Connected Farming Systems (Sisteme Agricole Conectate), care includ produse și servicii digitale care sunt acum instalate pe tractoarele și combinele de la Deutz-Fahr. Prin SDF Guidance (GPS), SDF Fleet Management (Gestionare flotei) și SDF Data Management (Gestionarea datelor), Deutz-Fahr sprijină fermierii și contractorii cu o gamă cuprinzătoare și personalizată de produse și servicii digitale, astfel încât aceștia să poată lucra mai rapid și mai precis și, de asemenea, într-un mod mai sustenabil și productiv. Sistemele sunt operate din cabina tractorului prin noul iMonitor3, care poate fi livrat fie cu un ecran de 8”, fie de 12”. Acesta din urmă este cel mai mare terminal de operare de pe piață. Toate funcțiile importante ale utilajului pot fi controlate prin iMonitor. Acesta include setările tractorului, ghidarea traiectoriei, ISOBUS și gestionarea datelor. În plus, noul iMonitor oferă și mai multe funcții în domeniul ghidării traiectoriei și ISOBUS. Procesele de prelucrare pot fi automatizate folosind funcția Auto-Turn. XTend vă permite să extindeți afișajul utilizând un terminal mobil, cum ar fi o tabletă, de exemplu, pentru operarea unui terminal ISOBUS.

Gestionarea datelor

O caracteristică importantă este abordarea deschisă pe care Deutz-Fahr o adoptă pentru gestionarea datelor. Aderarea la Agrirouter – o platformă de schimb de date independentă de producător – asigură întotdeauna fermierului controlul deplin asupra tuturor datelor colectate. Utilizarea unui cont personal în Agrirouter garantează că toate datele sunt schimbate în mod fiabil și sigur, în conformitate cu regulile definite în prealabil. Este important să subliniem că datele sunt doar transmise – nu salvate! O caracteristică unică este că Agrirouter funcționează pentru toți producătorii, ceea ce înseamnă că clienții pot decide singuri ce utilaje sau produse software se potrivesc companiei lor. Prin urmare, clientul este liber să aleagă propriile utilaje și accesorii.

Oferta de tractoare

@ În segmentul de până la 120 CP, în care Deutz-Fahr este lider de piață în Germania cu o cotă de piață de aproape 30%, compania a prezentat un total de cinci utilaje din seria 5D, 5G și 5, cu o putere cuprinsă între 65 și 105 CP.

@ Deutz-Fahr dispune de opt tractoare disponibile din seria 5G cu o gamă de putere cuprinsă între 75 și 116 CP (55,4-85 kW). Modelul 5100 G expus la Agritechnica, care nu necesită AdBlue, are sistem hidraulic frontal cu un PTO frontal integrat, un sistem hidraulic de 90 l şi un sistem de frânare cu aer comprimat.

@ În clasa de mijloc superioară au fost expuse cinci modele din seria 6 produse în Lauingen, Germania. Tractoarele variază de la modelele compacte 6130 TTV în 4 cilindri și 6155.4 cu transmisie PowerShift până la modelele cele mai puternice 6165 RCShift, 6175 TTV Warrior, 6185 RCSShift și 6215 TTV. Seria 6 acoperă astfel o gamă de putere cuprinsă între 126 și 226 CP (93 până la 166 kW) și oferă fermierilor și contractorilor posibilitatea de a alege între trei tipuri diferite de transmisie cuprinse în acest interval.

@ Gama de tractoare mari a fost, de asemenea, reprezentată la târgul comercial de două modele: 7250 TTV și 9340 TTV; acestea nu impresionează numai cu design-ul lor deosebit și cabina confortabilă MaxiVision2, ci și cu sistemul hidraulic LS cu o putere de până la 160 l (7250) și 210 l (9340). Capacitatea de ridicare este de 10,0 tone pe 7250 și un impresionant 12,0 tone pe 9340.

Combine de cereale

Segmentul combinelor a fost reprezentat de modelul emblematic C9306. Prezentat la Agritechnica 2017, acum și-a dovedit cu succes capacitățile de performanță în două sezoane de recoltare. Disponibil cu lățimi de tăiere de până la 9,0 m și o putere maximă a motorului de 381 CP (280 kW/etapa de emisie V), este potrivit atât pentru fermele de dimensiuni mari, cât și pentru contractori.

Combina cu noul său CommanderCab VI, o unitate controlată electronic și o nouă consolă de operare cu iMonitor integrat, face munca mult mai ușoară pentru fermieri și contractori în combinație cu noile soluții SmartFarming. Buncărul de boabe cu o capacitate de 10.500 l poate fi golit rapid datorită unei capacități de descărcare de 120 l/s. Numeroase sisteme diferite de tăiere pentru culturi speciale și un sistem de echilibrare disponibil opțional și șasiu tip șenilă înseamnă că acesta poate fi adaptat ideal la orice dimensiune a companiei și topografiei.

Revista Lumea Satului