În premieră la Ostrov - mașina de stropit EcoProtect S2-800
Scris de Lumea SatuluiCompania NHR Agropartners a prezentat viticultorilor români o nouă mașină de stropit via – EcoProtect modelul S2-800, produsă de firma franceză Gregoire. Evenimentul a avut loc în viile Domeniului Ostrov, acolo unde au fost prezenți viticultori din zonă, precum și presa de specialitate.
„Vrem să fim consecvenți și să punem la dispoziția fermierilor utilaje și echipamente de ultimă generație, astfel că la vie am adus pe piață o mașină tractată ce are posibilitatea de recuperare a soluției. Practic, este o mașină formată din două panouri, care se situează de fiecare parte a rândului, lucrând două rânduri în același timp. Aceste panouri sunt flexibile, însă se rigidizează în momentul în care ventilatorul suflă presiune în sistem. Pe aceste panouri se află niște diuze care pulverizează pesticidul, iar surplusul se prelinge pe pereții acestor panouri care au în partea de jos o pompă ce transportă lichidul înapoi în rezervor. Așadar, soluția tratează vița pe ambele părți ale frunzelor și oferă astfel un tratament de foarte bună calitate, iar surplusul nu se pierde în atmosferă, cum se întâmplă în cazul altor echipamente. Din acest motiv mașina poate aplica tratament și atunci când bate vântul, iar acest lucru nu este posibil cu o mașină clasică“, a specificat Florin Neacșu, director general adjunct NHR Agropartners.
Modelul prezentat la Ostrov are capacitatea de 800 litri, permite reglarea hidraulică a înălțimii și are comenzi electrohidraulice. Pompa are 4 diafragme cu debit 105 l/min la 540 rpm, filtrare triplă: sită în rezervor, filtru de sucțiune 365 microni, filtru de presiune din bronz și filtrare pe circuitul de reciclare. În același timp, beneficiază de unitate de comandă DPAE cu afișare digitală a presiunii, care corelează debitul și presiunea în funcție de viteza de lucru.
„Asigurăm cu această mașină un tratament eficient, fermierul putând reduce cantitatea folosită pe un hectar, protejează mediul înconjurător și va avea mai puține substanțe remanente în struguri“, a conchis Neacșu.
Larissa SOFRON
MAI JOS REPORTAJUL VIDEO
Media
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- Ursul brun, discordie între autorități și activiștii de mediu
- Pericolul climatic și umanitatea (II)
- Insectele și diversitatea lor
- Teribilism universitar agronomic în acțiune (II)
- „Producătorii vând roșiile la poartă pentru că în piețe nu au loc“
- APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023 fără penalități!
- Soluții bio pentru sănătatea plantelor din grădină
- Remedii naturale la îndemâna ta. Descoperă puterea plantelor medicinale românești
- Târg cu meșteri populari, la Palatul Culturii din Iași
- Gânduri andaluze, la umbra portocalilor din Sevilia (IV)