Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 17 Oct 2021

Noile încărcătoare cu braţ telescopic JCB Seria III și cabină Command Plus

A fost lansată o nouă gamă de încărcătoare cu braţ telescopic JCB, cu performanțe crescute de ridicare, siguranță îmbunătățită și confort pentru șofer, precum și cabina Command Plus de generație nouă concepută atât pentru operatori agricoli cât pentru și șoferii amatori.

Noua cabină, care este cu 50% mai silențioasă decât modelul anterior, este rezultatul unor studii detaliate privind tehnologia și ergonomia, precum și a unui program fără precedent de consultare a utilizatorilor finali pentru a răspunde cerințelor de vizibilitate, confort, control și utilizare ale celor mai exigenți operatori.

Aceasta este mai spațioasă, are o structură de control mai ordonată și oferă un spațiu dedicat depozitării mai mare. Vizibilitatea față de roțile din față și dincolo de acestea a fost îmbunătăţită atât datorită panoului de bord amplasat mai jos, cât şi unui geam neîntrerupt care se continuă în sus, până peste capul operatorului. Braţul telescopic cu cupă sau furcă are o vizibilitate din cabină mai mare cu 14% faţă de generaţia anterioară a acesteia.

Noile încărcătoare cu braţ telescopic JCB Seria III reprezintă punctul culminant al unei succesiuni de îmbunătăţiri semnificative ale produsului în ultimii șase ani, care au consolidat tehnologia JCB, performanța și eficiența consumului de combustibil pe piața încărcătoarelor cu braţ telescopic. Cea mai recentă rundă de îmbunătățiri adaugă clasă spațiului din cabina șoferului, control al nivelului de zgomot și al climei, precum și vizibilitate totală.

Noile caracteristici includ:

 • cabina de nouă generație Command Plus – mai spațioasă, vizibilitate mai bună, mai silențioasă, confort sporit pentru operator;
 • performanțe de ridicare crescute pentru toate modelele 6, 7 și 9,5 m din gama de încărcătoare cu braţ telescopic;
 • șasiu cu reglare hidraulică şi opțional, cu înclinare spre puntea frontală pentru amplasarea exactă a încărcăturii;
 • acționarea din cabină a evacuării presiunii externe pentru schimbarea atașamentului;
 • o nouă paletă de culori distinctive, marca „încărcătoare cu braț telescopic“ și „JCB“, dar cu aspect general familiar.

Tim Burnhope, directorul companiei JCB, responsabil de inovare și dezvoltare produs, a declarat: „Cu puțin peste 40 de ani în urmă, încărcătorul cu braț telescopic JCB a revoluţionat activitatea fermierilor prin manipularea mecanizată a materialelor și prin inovații tehnice ulterioare în motoarele JCB, în hidraulica inteligentă și în transmisii avansate, a continuat să furnizeze productivitate remarcabilă, performanță, durabilitate și rentabilitate.“

Noua gamă

Noua gamă de încărcătoare cu braţ telescopic JCB Seria III cuprinde patru modele cu o capacitate de încărcare de până la 200 kg mai mare față de predecesorii săi – modelele 538-60 de 6 metri, 532-70 și 542-70 de 7 metri și modelul 536-95 de 9,5 metri. Încărcătorul cu braţ telescopic JCB 560-80, ideal pentru manipularea materialelor în vrac, cu înălțimea de ridicare de 8 metri și capacitatea de ridicare de 6 tone, rămâne neschimbat. De asemenea, și modelul de încărcător cu braţ telescopic LP 536-70 continuă să rămână nemodificat, cu cabina sa cu profil redus pentru incintele cu păsări și alte aplicații la înălțime mică. Există variantele, ca și până acum, AGRI (inclusiv AGRI Smart Power și AGRI TorqueLock 4), AGRI Plus, AGRI Super și AGRI Pro, care oferă o gamă largă de opțiuni și niveluri de echipament, precum și opțiuni care acoperă pachetele de iluminare cu LED, cârligele de remorcare și echipamentele frontale din gama extinsă de accesorii JCB AGRI.

Agregatele sunt neschimbate – motoarele JCB EcoMAX de 4,4 litri și de 4,8 litri servesc o variantă de ieșiri de 55 kW, 81 kW, 93 kW și 108 kW (75 hp, 109 hp, 125 hp și 145 hp).

Dar există o nouă transmisie powershift TorqueLock 4 de 40 km/h cu blocare a convertorului de cuplu cu patru viteze pentru motorul de 81 kW (109 CP) pentru a oferi performanțe mai crescute și consum mai redus de combustibil în timpul deplasării și remorcării decât transmisia normală cu patru viteze la 30 km/h. Transmisia powershift JCB Torque Lock cu șase trepte și transmisiile unice hidrostatice/powershift JCB DualTech VT, ambele capabile să atingă 40 km/h, rămân neschimbate.

Cabina Command Plus

În afară de noua paletă de culori distinctive și de marcă, cea mai evidentă schimbare care diferențiază recentele încărcătoare cu braţ telescopic JCB Seria III este cabina Command Plus, care, dincolo de producția inițială, va fi fabricată într-o fabrică nouă, JCB Cab Systems, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, construită în apropiere de alte facilități de producție și asamblare JCB din Uttoxeter, Staffordshire, Marea Britanie.

Printre opțiunile noii cabine se numără:

 • poziţia confortabilă şi unităţile de comandă la îndemână care se regăsesc pe toate utilajele agricole JCB;
 • coloană de direcție reglabilă pentru a facilita intrarea și ieșirea din autovehicul cu memorarea poziției de lucru;
 • geam curbat multi radial dintr-o singură piesă, care combină parbrizul și plafonul panoramic;
 • interiorul complet tapițat sporeşte senzația de calitate și reduce nivelul de zgomot exterior cu 50%, fiind cel mai bun din clasa sa, respectiv 69dBA;
 • dimensiune mai mare, rezultând o creștere cu 12% în mărime a volumului celei mai bune cabine;
 • patru ștergătoare de parbriz șterg 92% din parbriz şi plafonul panoramic pentru a menține vizibilitatea atunci când este ud, murdar sau prăfuit;
 • sistem de aer condiționat nou și climatizare automată opțională cu reglarea temperaturii „setați și uitați“;
 • spațiu de depozitare dedicat cu 60% mai mare, incluzând coș cu capac batant pentru documente, unelte, alimente și băuturi.

Utilajelele agricole JCB sunt comercializate în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent, NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă gamă complexă de produse şi servicii: vânzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajați şi în portofoliu mărci de top distribuite exclusiv, cum ar fi DEUTZ-FAHR, Poettinger, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck, pentru a numi doar câteva dintre acestea.

Articole recente - Lumea Satului