CLAAS JAGUAR 960 TERRA TRAC
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Utilaje agricole
Odată cu debutul modelului său JAGUAR 960 TERRA TRAC, CLAAS a devenit primul producător care a lansat o combină de recoltat furaje cu sistem de șenile integrat din fabrică. Noul concept asigură o protecție optimă a solului în orice condiții. Un sistem inteligent de protecție la capăt de rând previne deteriorarea covorului de iarbă și permite operarea utilajului pe tot parcursul anului.
Testele efectuate la Universitatea de Științe Aplicate din Kiel au confirmat faptul că, chiar dacă sistemul de șenile utilizat este în versiunea cu cea mai mică lățime (de 635 mm), suprafața de contact rezultată, de peste 1,3 m2, este de peste două ori mai mare decât cea oferită în cazul anvelopelor de 800.
Unul dintre avantaje este dat de faptul că nu se afundă atât de mult în sol atunci când operează în condiții dificile, pe teren umed. Acest lucru asigură o deplasare mult mai ușoară a autovehiculelor de transport care urmează combina de recoltat.
Pe pășuni, în timpul manevrelor de întoarcere, rolele de sprijin ale fiecărei unități de șenile sunt împinse în jos hidraulic, rola frontală de acționare este ridicată și suprafața de contact este redusă cu aproximativ o treime. Aceasta previne vizibil deteriorarea covorului de iarbă prin efectul de forfecare din momentul întoarcerii.
Perfect integrate și lățime mică pe drum
Modelul JAGUAR 960 TERRA TRAC stabilește standarde noi în materie de deplasare pe șosea. Fiind echipat cu șenile late de 635 mm, are o lățime exterioară de 3,0 metri, fiind astfel ușor de înmatriculat pentru circulație pe drumuri publice. Cu șenile late de 890 mm, utilajul are o lățime exterioară de 3,5 metri. Șasiul cu suspensie oferă posibilitatea atingerii unei viteze maxime de 40 km/h și asigură un confort optim în timpul conducerii.
Ampatamentul extins asigură un compartiment de întreținere semnificativ mai mare, foarte ușor de accesat prin intermediul panourilor de întreținere de deasupra șenilelor. De exemplu, zdrobitorul de boabe poate fi îndepărtat foarte ușor pe deasupra șenilei din partea dreaptă.
JAGUAR 960 TERRA TRAC utilizează tehnologia de tocare cu eficiență dovedită a gamei de modele 900. Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanent bună a tocării.
Sistemul CLAAS AUTO FILL de descărcare în lateral în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ și sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje și combinei de recoltat furaje. O cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare detectează în mod continuu contururile remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat.
Articole înrudite
- LEXION 6000 și 5000: O nouă dimensiune a performanțelor scuturătorilor
- CLAAS LEXION 8000 și 7000: combine de recoltat noi, de înaltă performanță, cu puteri de până la 790 CP
- Dezvoltare constantă pe piețele utilajelor agricole în ciuda secetei din anumite zone
- CARGOS 8500, acum cu șasiu tridem și anvelope de 30,5 inch
- Un agricultor a stabilit două noi recorduri mondiale la recoltarea porumbului cu CLAAS
- Demo Show Moldova 2018: Participare numeroasă a fermierilor interesați de demonstrația de recoltat porumb, cu 7 combine de ultimă generație
- DISCO MOVE - O nouă cositoare cu urmărire optimizată a conturului solului
- Încărcătoare frontale îmbunătățite
- CLAAS lansează noua gamă ARION 400
- Pentru mai multă siguranță în timpul conducerii - CLAAS și BMW au soluții pentru sporirea siguranței rutiere
Articole recente - Lumea Satului
- Ciobănia - pasiunea unui botoşănean din satul Stânceşti
- Obligații și responsabilități în perioada actuală. Supravegherea şi prevenirea bolilor transmisibile la animale și de la animale la om
- Mica fermă de vaci de lapte din comuna Dumitra
- Cultivi cânepă? Autoritățile îți bat în poartă!
- Câte dintre comunele României dispun, astăzi, de sistem public de alimentare cu apă
- Accesul la educație, un drept fundamental refuzat pentru milioane de copii
- Romsilva contestă informațiile false lansate în spațiul public cu privire la lucrările silvice efectuate în Pădurea Snagov
- Malagrow anunță un nou concurs pentru horticultori
- Povești din lumea satului... Nostradamus de pe Bârgaie
- Tradus.com: Top 5 semănători preferate de fermieri