Imprimă această pagină
Utilaje agricole 17 Iulie 2018, 13:31

NHR Agropartners. Noul sistem JCB LiveLink Control Tower uşurează munca în fermele cu flote mixte

Scris de

JCB a lansat o nouă versiune a sistemului tele­matic LiveLink, care permite fermelor cu flote mixte să îşi controleze întreaga fermă şi toate vehiculele agricole într-o singură reţea. Acest sistem este implementat în România în domeniul agricol de către NHR Agropartners, dealer utilaje JCB destinate agriculturii.

JCB LiveLink este sistemul propriu JCB, fiind folosit la peste 160.000 de utilaje JCB din întreaga lume și înregistrând peste 70.000 de conectări pe lună.

Acum aceleaşi beneficii de monitorizare a utilajelor de la distanţă sunt disponibile clienţilor care au vehicule agricole diferite de cele JCB. Noul sistem JCB LiveLink Control Tower permite proprietarilor de flote să importe continuu date din orice sistem telematic care respectă standardul pentru telematică VI.2 impus de Asociaţia Profesioniştilor în Gestionarea Echipamentelor (AEMP).

Toate informaţiile despre utilaj – indiferent dacă este vorba despre vehicule JCB sau vehicule agricole concurente – pot fi apoi afişate şi interpretate pe portalul on-line, în propriul sistem IT al utilizatorului. JCB va furniza de asemenea mai multe servicii Developer Toolkit (trusa de instrumente a dezvoltatorului) pentru a ajuta la integrarea datelor utilajului în sistemele existente şi în software-ul închiriat sau cel de gestionare a flotei.

Directorul administrativ pentru piese şi service din cadrul JCB, Ian Sayers, a declarat: „Mulţi clienţi folosesc flote mixte şi cei mai mulţi producători oferă acum o formă de asistenţă telematică. Acest lucru înseamnă că operatorii se pot confrunta cu o gamă de date com­plexe, de multe ori în formate diferite. Acest lucru înseamnă în mod invariabil conectarea şi vizualizarea mai multor sisteme incompatibile, pentru a obţine o prezentare generală complexă a performanţei şi a localizării întregii flote şi a cerinţelor de service. Noul JCB Control Tower elimină această problemă prin consolidarea informaţiilor de-a lungul unei flote complete într-un singur sistem dedicat. Acest lucru permite persoanelor responsabile cu gestionarea flotei să interpreteze datele din surse multiple, determinând astfel un proces decizional mai informat, mai eficient şi mai rapid.“

Beneficiile JCB LiveLink

Sistemul telematic LiveLink al JCB pentru gestionarea flotei este standard la toate utilajele JCB de mare tonaj şi din gama medie şi este montat acum pe 90% din utilajele JCB vândute în Europa. Cele mai recente caracteristici includ:

  • • monitorizarea economiei de carburant;
  • • datele modului de operare;
  • • întreţinerea planificată şi prevenirea defectării;
  • • raportarea locaţiei în timp real.

Economie sporită de carburant

LiveLink oferă fermierilor date actualizate despre utilizarea carburantului, inclusiv consumul curent de combustibil şi nivelul de umplere a rezervorului. Sistemul oferă de asemenea clientului date privind modul de funcţionare şi timpul de inactivitate, permiţând fermierului să vadă modul în care echipamentele sunt utilizate la faţa locului şi arată şoferilor modalităţi mai eficiente de operare a echipamentelor.

Inactivitatea excesivă la faţa locului poate de asemenea indica utilizarea necorespunzătoare a utilajului, eventual se poate utiliza un încărcător cu braţ telescopic mai mic sau un utilaj ar putea înlocui mai multe utilaje doar prin schimbarea ataşamentelor, permiţând managerilor să schimbe echipamentul între locaţii, pentru a realiza o utilizare eficientă.

Mentenanţa preventivă, sporită

Avertizările emise de utilaj, cum ar fi cele referitoare la prezenţa apei în rezervorul de combustibil, pot fi expediate atât fermierului, cât şi departamentului tehnic al distribuitorului local JCB şi pot fi monitorizate şi utilizate pentru semnalizarea necesităţii întreţinerii sau a modificării funcţionării la faţa locului. Acest lucru oferă fermierului un control mai mare al flotei prin: asigurarea furnizării serviciilor proactive pentru clienţi de către distribuitori, reducerea timpului de inactivitate şi împiedicarea avarierii utilajului.

Fermierii pot de asemenea să lucreze împreună cu departamentul de service al companiei NHR Agropartners, pentru a planifica întreţinerea periodică şi lucrările de service într-un moment potrivit pentru operaţiuni, asigurând disponibilitatea tuturor filtrelor şi a lichidelor necesare şi asigurându-se că perioadele de inactivitate planificate nu au impact advers asupra lucrărilor desfăşurate la faţa locului. Clienţii pot accesa informaţiile referitoare la utilajele lor în orice moment printr-un portal on-line, unde pot rula rapoarte zilnice sau lunare care pot fi integrate în mai multe pachete comune de software pentru administrarea flotelor.

Localizarea şi stabilirea perimetrelor geografice

Sistemul de localizare actualizat în mod constant al sistemului LiveLink poate alerta clientul în ceea ce priveşte mişcarea neautorizată a utilajului, împiedicând furtul şi alertând companiile de închirieri în ceea ce priveşte utilizarea continuă a echipamentelor care nu au fost închiriate. Existenţa JCB LiveLink pe un utilaj poate duce de asemenea la prime de asigurare mai mici.

Pentru cei care caută să îşi aducă toate echipamentele în acest portal de gestionare a flotei, NHR Agropartners montează retroactiv sistemul JCB LiveLink Lite pe utilajele care nu au instalate anterior un dispozitiv telematic. NHR Agropartners implementează cu succes, încă de la lansare, sistemul JCB LiveLink pentru utilajele JCB, fapt ce a dus la o eficientizare a operaţiunilor în fermele care au utilaje agricole JCB.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite