Logo
Imprimă această pagină

CLAAS lansează noua gamă ARION 400

Prin gama sa ARION 400, CLAAS a reușit să se impună în segmentul tractoarelor compacte cu motoare în 4 cilindri și putere între 90 și 140 CP. În afară de gama largă de modele și varietatea mare de opțiuni de echipare, clienții apreciază în mod deosebit aceste tractoare pentru ușurința cu care pot fi utilizate și pentru inovații precum cabina PANORAMIC pentru lucrările efectuate cu încărcătorul frontal. CLAAS prezintă acum noua generație ARION 400 cu funcții noi, cu un număr și mai mare de opțiuni. Printre acestea se numără o opțiune suplimentară de cabină cu trapă transparentă, o versiune cu acoperiș coborât pentru toate modelele, uscător automat de aer comprimat pentru sistemul de frânare, precum și o nouă versiune de bază și toate funcțiile de confort ale sistemului CIS+.

Versiunea cu trapă transparentă și versiunea cu acoperiș coborât

Pe lângă opțiunile de cabină existente, inclusiv cabina PANORAMIC, câștigătoare a numeroase premii, toate modelele noi ARION 400, culminând cu cea mai puternică versiune, de 140 CP, sunt disponibile acum în versiunea cu acoperiș coborât, unică pe piață sub această formă. Astfel, tractoarele au o înălțime cu 14 cm mai mică față de versiunea standard corespunzătoare, ceea ce le permite să intre în spații destinate creșterii animalelor sau în clădiri mai vechi cu înălțime mică. Până acum, această versiune de acoperiș era disponibilă doar pentru cele două modele mai mici. În plus, toate modelele noi pot fi echipate opțional cu o trapă transparentă, care este disponibilă acum pentru toate cabinele cu înălțime mare sau mică. Trapa transparentă extinde câmpul vizual al operatorului în partea de sus, facili­tându-i lucrul cu încărcătorul frontal. În plus, toate modelele ARION 400 pot fi echipate cu un sistem de climatizare automat în locul celui curent cu comandă manuală. Ambele oglinzi retrovizoare sunt cu unghi larg în standard, pentru a extinde câmpul vizual.

Echipamente opționale noi

Pentru lucrări simple în curți sau pe câmp, fără încărcător frontal, noua gamă a fost extinsă cu o versiune de bază ușor de utilizat, fără manetă de comandă multifunc­ţională. Pentru prima dată toate modelele ARION 400 sunt disponibile din fabrică cu opțiunea de echipare de top CIS+. Sistemul CIS+ include afișajul color CIS, pachetul hidraulic de cea mai înaltă performanță cu un sistem sensibil la încărcătură, debit de 110 l/min și până la șase supape electrohidraulice.

Sistem de frânare cu uscător de aer comprimat

Pentru prima dată, sistemul de frânare al tuturor modelelor ARION 400 noi poate fi echipat cu un uscător de aer comprimat a cărui eficiență a fost dovedită deja la gama nouă de tractoare CLAAS de dimensiuni mari. Prin urmare, condensul este extras automat din aerul comprimat înainte de a intra în acumulator, prevenind corodarea prematură a supapelor, cilindrilor și rezer­voa­relor de aer, precum și deteriorarea cauzată prin înghețarea apei. Astfel, durata de viață și siguranța sistemului de frânare sunt sporite considerabil.

Încărcător frontal cu conducte hidraulice din oțel

Durata de viață este extinsă suplimentar de la utilizarea noilor montaje pentru gama ARION 400, cu suporți pentru încărcător frontal direct montați din fabrică. În total, peste 50% dintre tractoarele ARION 400 care ies din fabrică au montate suporți pentru încărcător frontal, iar în viitor toate vor fi echipate în standard cu conducte hidraulice din oțel pentru dispozitivul de cuplare rapidă. La toate modele ARION 430-460, pe lângă transmisia 16/16 QUADRISHIFT este disponibilă și a două opțiune, transmisia 24/24 HEXASHIFT. Transmisia cu eficiență dovedită 24/24 HEXASHIFT cu patru game automate și șase trepte powershift oferă premisele ideale pentru deplasarea pe șosea și lucru în câmp.

Tempomat care reduce consumul de motorină

Toate modelele ARION 400 cu transmisie HEXASHIFT și afișaj color sunt disponibile acum și cu o funcție de tempomat, care menține automat treapta de viteză pentru deplasarea înainte selectată de operator la turația optimă a motorului. Prin urmare, motorul funcționează în mod independent de sarcina curentă și funcționează întotdeauna cu un consum redus de motorină. Pentru lucrările specializate, tractoarele ARION 400 pot fi echipate și cu o priză de putere la viteza de deplasare. Acestea vor fi echipate opțional și cu un dispozitiv de prindere cu bilă K80 în orificiul barei de tracțiune.

Noile tractoare CLAAS ARION 400 vor fi disponibile începând cu luna martie 2018.

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului

Revista Lumea Satului