Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 10 May 2021

„Regina câmpului“, combina automată John Deere S770i

Evenimentul de lansare a combinei John Deere S770i în România a fost organizat de către IPSO Agricultură, în ferma Ildu, din județul Călărași, la recoltat de porumb.

Mașina a intrat în câmp imediat după prezentarea oficială, într-o suprafață de aproximativ 180 de rânduri, recoltarea făcându-se cu un heder Geringhoff de 12 rânduri. Au fost testate atât partea de funcționalitate a combinei, cât și elementele care asigură o automatizare completă a acesteia.

„Modelul nou de combină a fost lansat de John Deere în acest an și va fi piesa centrală de la târgul Agritehnica din Germania. Veți vedea ce înseamnă sistemul de treierare printr-un singur rotor, deci sistemul axial. Această combină performează cel mai bine la culturile prășitoare, dar obține rezultate imbatabile și pe păioase. La recoltările efectuate în vară, am înregistrat pierderi cuprinse între 0,5-1% pe rapiță. Modelul cel nou aduce patru lucruri extrem de importante în comparație cu modelul precedent. În primul rând cabina are un nou joystick multifuncțional și mai ușor de manevrat, un monitor touchscreen intuitiv. În al doilea rând avem sistemul de automatizare completă a combinei, după care sistemul de măsurare a randamentului și, nu în ultimul rând, avem și partea de inteligență“ – a declarat Cosmin Miroiu, specialistul de produs IPSO Agricultură.

Turul combinei John Deere S770i nu se oprește la Călărași. Din ferma Ildu, aceasta urmează să ajungă și la alți clienți IPSO Agricultură, care au solicitat acest model pentru testare.

Combina John Deere S770i

Cinci modele pentru o recoltare automată

Seria S700, ce cuprinde modelele S760, S770, S780, S785 și S790, este rezultatul a peste 8 ani de perfecționare a echipamentelor cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au îmbunătățit semnificativ performanțele mașinii, productivitatea operatorului și calitatea boabelor și au redus costurile de funcționare. În același timp, echipele de cercetare și dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare și comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea și gestionarea operațiunilor de recoltare.

Calitatea constantă a boabelor și pierderi reduse

Seria S700 de la John Deere este, prin excelență, combina cu adevărat automată disponibilă în prezent pe piață. Reglarea integrată a combinei (AIC2 – ajustarea integrată a combinei) garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiții.

Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate și de reziduuri măsoară permanent cantitatea de boabe sparte și de murdărie și realizează reglaje automate în timp real pentru a menține nivelurile presetate anterior fără intervenția operatorului.

Managementul activ al randamentului este o altă inovație automatizată adusă de John Deere, care le permite fermierilor să economisească timpul și să crească performanțele la recoltare. Cu combinele John Deere din seria S700 nu mai sunt necesare calibrările manuale și nici cântărirea dublă a remorcilor, care consumă timp.

Gestionarea mai bună a randamentului la recoltare

Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament și umiditate pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze și niveluri de randament variate utilizând mai multe puncte de calibrare, aceasta fiind o operațiune pe care operatorii o efectuează, de obicei, manual pe teren. Datorită acurateței datelor privind randamentul, fermierii știu exact câte tone vor recolta.