cemrom iulie 2018
update 19 Dec 2018

Noi lansări de echipamente

Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai activi producători agricoli din România, lansează în această toamnă o noua serie de echipamente agricole dezvoltate în concept românesc și produse în fabrica de la Piatra Neamț. Noutățile sezonului sunt: scarificatoarele ușoare Hades, mașinile de împrăștiat îngrășăminte solide MIS și combinatorul Solaris 6. Compania ajunge, astfel, la un număr de aproximativ 30 de utilaje concept propriu și pregătește noi modele pentru începutul anului 2018.

Începând din octombrie, producătorul român pune la dispoziția fermierilor o nouă soluție pentru pregătirea patului germinativ după arat sau scarificat, prin noul echipament Solaris 6. Combinatorul are o lățime de lucru de 6 metri, fiind destinat tractoarelor cu putere între 180 și 230 CP și este varianta cu cea mai mare capacitate dezvoltată până acum, fiind lansată pe piață după ce, anterior, în aceeași gamă au fost dezvoltate modele cu lățime de lucru de 3, 4 și 5 metri. Capacitatea mare de prelucrare a suprafeței terenului printr-o singură trecere de care dispune Solaris 6 reduce numărul de treceri necesare pentru a prelucra întreaga suprafață de teren și scade timpul necesar realizării acestui tip de lucrare.

HADES, cele mai noi utilaje produse la Piatra Neamț sub brand propriu, vine în completarea gamei de scarificatoare grele deja existente în portofoliul companiei. Scarificatorul HADES este disponibil în 2 variante de lățimi de lucru de 2,5 m și respectiv 3 m și nu are baterie de discuri, ci dispune de 2 rânduri de tăvălugi cu colți agresivi, necesari pentru o afânare mai bună a solului. Producătorul român își extinde, astfel, adresabilitatea pe această categorie de produse prin realizarea scarificatoarelor ușoare destinate tractoarelor cu putere între 90 și 160 CP.

Cea de a treia serie de echipamente disponibile din octombrie 2017 o reprezintă mașinile de împrăștiat îngrășăminte solide din gama MIS, în șase variante de capacitate – de 600, 800, 1.000, 1.200, 1.500 respectiv de 2.000 litri. Cele 6 opțiuni diferite sunt destinate tractoarelor cu puteri diferite și acoperă necesarul fermierilor care lucrează suprafețe de teren de la cele mai mici până la cele de mari dimensiuni.

În 2014, producătorul român a început un amplu proces de consolidare a poziției deținute pe piața din România și de revitalizare a brandului, fondat în urmă cu mai bine de 95 de ani. Folosind creativitatea românească și o perspectivă modernă de repoziționare a companiei, în ultimii 4 ani Mecanica Ceahlău și-a dezvoltat semnificativ portofoliul propriu de produse și de branduri partenere, crescându-și constant vânzările și redevenind o opțiune reală pentru fermierii din România.