Utilaje agricole 18 Septembrie 2017, 14:07

Funcții noi ale preselor CLAAS pentru baloți paralelipipedici

Scris de

Începând cu sezonul viitor, CLAAS va introduce numeroase opțiuni noi de echipare destinate preselor pentru baloți paralelipipedici din gama QUADRANT. Modelele QUADRANT 4200, 5200 și 5300 vor fi prevăzute, de exemplu, cu o funcție integrată de cântărire a baloților și un sistem premium de iluminat cu tehnologie LED. În plus, suportul detașabil pentru cuțite va fi disponibil și pentru modelul QUADRANT 4200.

Cântărirea baloților fără pierderi inutile de timp

Funcția integrată de cântărire a baloților va fi apreciată de toți fermierii și contractorii din agricultură care doresc să monitorizeze calitatea baloților în timpul operațiunii de balotat. Utilizând cântare montate în rampa pentru baloți, cântărirea are loc automat în cadrul procesului de formare a baloților, astfel încât operațiunea de balotat va fi realizată fără întârzieri. Baloții pot fi cântăriți la viteze de deplasare de până la 20 km/h, iar marja de eroare la măsurarea în condiții normale de lucru este de +/-5 kg.

Facturare rapidă și eficientă

Operatorul poate citi greutatea fiecărui balot direct pe ecranul terminalului de comandă ISOBUS din cabină. În plus, toate valorile de greutate a baloților sunt salvate în funcție de sarcină sau suprafață ca date justificative pentru contractor la facturarea către client. Și, ca un serviciu suplimentar, sistemul CLAAS TELEMATICS permite utilizarea valorilor de greutate a baloților pentru a genera randamentul pe toată suprafața și pentru fiecare câmp în parte, indicând amplasarea baloților și greutatea fiecărui balot, împreună cu nivelul de umezeală a baloților.

Sistem premium de iluminat

Modelele QUADRANT 4200, 5200 și 5300 pot fi echipate opțional cu un nou sistem de iluminare cu tehnologie LED de ultimă generație, constând în șapte lumini suplimentare de înaltă calitate. Aceste lumini sunt montate pe componentele principale ale presei de balotat, de exemplu pe bara de remorcare, pe volant, pe grebla de alimentare și la capătul camerei de presare a baloților, asigurând o utilizare și o întreținere simplă în timpul operațiunilor desfășurate pe timp de noapte.

QUADRANT 4200 cu suport detașabil pentru cuțite

În plus, unitatea QUADRANT 4200 poate fi prevăzută opțional cu un suport detașabil pentru cuțite, care și-a dovedit deja eficiența în dotarea standard a modelelor QUADRANT 5200 și 5300.  Posibilitatea de detașare a suportului pentru cuțite reduce semnificativ timpul de curățare și de schimbare completă a cuțitelor - de la o oră la aproximativ 15 minute. Acest timp economisit va constitui un veritabil avantaj pentru contractori, în special în toiul sezonului de recoltare, facilitând îngrijirea cuțitelor pentru o tăiere de înaltă calitate și o productivitate sporită.

Aceste funcții noi vor fi disponibile începând cu sezonul de recoltare 2018.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti