Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 4 Dec 2021

Peste 15 mil. euro pentru un nou centru de testare

Harsewinkel, mai 2017. CLAAS își sporește în mod semnificativ capacitatea de testare pentru dezvoltarea de utilaje agricole noi prin construirea unui nou centru lângă sediul său din Harsewinkel. Investițiile în noul centru vor totaliza peste 15 mili­oane de euro până la data finalizării acestuia, în toamna anului 2018.

„Laboratoarele de testare de la sediul nostru din Harsewinkel vor fuziona cu noul centru de testare; acest lucru ne va ajuta să ne extindem capacitățile și să reducem dependența ciclurilor noastre de testare de programul de recoltare“, spune Oliver Westphal, directorul departamentului certificare al CLAAS. Centrul de testare va putea simula o varietate mare de condiții climatice întâlnite în timpul recoltării în lumea întreagă. Cu ajutorul acestor simulări, inginerii pot evalua performanțele și fiabilitatea utilajelor într-o fază incipientă a dezvoltării acestora.

Noul centru va fi echipat pentru testarea componentelor pentru combine de recoltat, combine de recoltat furaje și tractoare. „Testăm în exclusivitate funcțiile și durabilitatea componentelor din cadrul utilajelor noastre. Acestea devin din ce în ce mai complexe și, în același timp, trebuie să îndeplinească o gamă de cerințe legale în continuă creștere“, explică Westphal. „Aici nu testăm calitatea fluxului de material recoltat; pentru aceasta există alte unități de testare.“

Noul centru de testare va avea echipamente de ultimă generație. „Vom utiliza motoare electrice de 300 kW în locul motoarelor diesel pentru testarea componentelor sistemelor de transmisie“, adaugă Ulrich Elfers, managerul de proiect pentru construcție utilaje. Noul centru de testare va respecta, de asemenea, standardele moderne referitoare la eficiența energetică. De exemplu, sistemele de testare vor integra un sistem de recuperare a căldurii, astfel încât pe timpul iernii să nu fie necesar un sistem de încălzire convențional, iar un sistem cu schimbătoare de căldură cu apă, conectat la radiatoarele de încălzire prin pardoseală, va asigura răcirea în timpul verii.

Suprafața totală a spațiului construit va fi de aproximativ 8.000 m², din care jumătate va fi utilizată pentru asamblare, laboratoare și echipamentele de testare efective. Pe lângă aceste spații vor exista peste 200 de stații de lucru pentru inginerii de testare și dezvoltatori, precum și facilități suplimentare pentru sistemele tehnologice de alimentare.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. De asemenea, CLAAS este lider mondial în ceea ce privește un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie informațională de ultimă oră în domeniul agriculturii. Compania CLAAS are 11.300 de angajați la nivel mondial și a generat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro în 2016.

Revista Lumea Satului nr. 11, 1-15 iunie 2017 – pag. 42