ipso august 2021    reclama youtube lumeasatuluitv

Mecanica Ceahlău - 3 ani de inovație și creștere continuă

Pentru al treilea an consecutiv, Mecanica Ceahlău, companie istorică și unul dintre cei mai mari producători români de utilaje agricole, anunță rezultate financiare în creștere. Astfel, în primele 9 luni ale anului în curs, cifra de afaceri a companiei este de 30 milioane de lei, cu aproximativ 30% mai mare față de aceeași perioadă de referință a anului 2015, cu un profit stabil și premise de creștere consolidate.

În 2014 Mecanica Ceahlău a intrat într-un proces amplu de modernizare pe toate componentele de business – de la dotările fabricii de la Piatra-Neamț până la actualizarea portofoliului de produse, marketing și comunicare cu piața, alocând resurse de peste 7 milioane de lei. Eforturile strategice susținute de inovație și viziune au transformat semnificativ compania și au impactat direct rezultatele financiare și prezența sa pe piață.

„În momentul în care am dat startul proiectului de modernizare a companiei, obiectivul nostru a fost consolidarea poziției pe care Mecanica Ceahlău o ocupa pe piața locală, iar rezultatele financiare obținute în fiecare an confirmă că decizia era necesară și este benefică. Astăzi Mecanica Ceahlău, o companie a cărei istorie începea acum 95 de ani, a făcut pași semnificativi pentru a-și crește competitivitatea: avem o echipă consolidată, care folosește tehnologii de cea mai nouă generație și creează constant inovație pentru companie“, spune Laura Șerban, CEO-ul Mecanica Ceahlău.

Folosind noile competențe dezvoltate de către companie, Mecanica Ceahlău și-a adăugat și modernizat din portofoliul vechi, în ultimii 3 ani, peste 20 de produse, dezvoltate 100% în concept propriu, crescând semnificativ paleta de opțiuni de achiziție pentru agricultorii locali.

În paralel, compania a modernizat aproape în întregime portofoliul său tradițional, astfel încât să poată oferi utilaje la un nivel de calitate comparabil cu echipamente ale producătorilor internaționali și cu prețuri accesibile pentru fermierii din România. Modernizarea companiei a presupus demersuri susținute la nivel de retehnologizare și actualizare a proceselor de lucru și, de asemenea, la nivel de creștere a transparenței și a încrederii consumatorilor în produsele nou dezvoltate. Agricultorii din România au participat anul acesta la 5 sesiuni demonstrative, pentru a testa în teren performanțele echipamentelor.

Parteneriatele încheiate cu producători precum grupul CNH (Austria) și BGroup (Italia) au contribuit semnificativ la creșterea cifrei de afaceri a companiei, extinzând adresabilitatea ofertei producă­torului român.

„Adăugarea tractoarelor și a mașinilor de erbicidat în portofoliul nostru s-a dovedit o direcție de dezvoltare cu valoare mare pentru companie. Fiind produse complementare echipamentelor proprii, acestea ne-au permis să oferim soluții complete pentru activitatea agricolă. Fermierii au găsit în oferta noastră echipamente care răspund mai multor categorii de activități, iar Mecanica Ceahlău a devenit astfel o opțiune pentru un număr și mare de agricultori“, menționează CEO-ul companiei. „Procesul de investiții început în 2014 pentru dezvoltarea companiei, a vizibilității și a prezenței sale în rândul clienților este o strategie cu rezultate pozitive și continuăm să mergem în această direcție‟, menționează Laura Șerban.

Toate echipamentele produse şi distribuite de către Mecanica Ceahlău sunt concepute și selectate astfel încât să susțină fermierii români în a-și crește performanțele agricole și a optimiza rezultatele obținute.

Înființată în 1921, Mecanica Ceahlău a fost, timp de zeci de ani, unul dintre principalii furnizori de utilaje agricole pentru piața românească și un partener pe care se bazau producătorii agricoli mici și mijlocii din mai multe țări din Europa Centrală și de Est.

După 1990, a devenit o societate pe acțiuni, iar 9 ani mai târziu s-a transformat într-o companie cu capital integral privat.

În prezent, Mecanica Ceahlău se află în portofoliul SIF Moldova, fiind listată la Bursa de Valori București sub simbol bursier MECF.

Revista Lumea Satului nr. 24, 16-31 decembrie 2016 – pag. 40