ipso august 2021    reclama youtube lumeasatuluitv

JAGUAR 900, noua combină pentru recoltat furaje

De curând, CLAAS a anunțat lansarea pe piață a noilor combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900. Aceste utilaje nu înseamnă numai câteva îmbunătățiri, ci o adevărată revoluție a modului de lucru. Noile tehnologii, aplicate pe aceste mașini, permit o manipulare mai ușoară, cu un randament mărit, consum redus de carburanți și viteză mai mare de lucru. Dar să le luăm pe rând!

Implement frontal cu viteza reglată hidrostatic

Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru recoltarea cu PICK UP și implementul frontal pentru porumb-siloz, ORBIS. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanentă a tocării. În plus, operatorul poate reacționa în orice moment la modificarea condițiilor de recoltare prin preluarea controlului manual al vitezei implementului frontal.

Acționarea mecanică cu viteză constantă și-a dovedit eficiența de-a lungul multor ani de utilizare în practică. Acum poate fi combinată cu cea continuu variabilă. Această variantă, cu repartizarea puterii, cu acționare mecanică și hidraulică, asigură transmiterea unei puteri ridicate la o viteză constantă. Acest lucru permite acționarea extrem de eficientă a barei de tăiere DIRECT DISC și a implementelor frontale pentru porumb.

Toate modelele noi JAGUAR 900 au un sistem îmbunătățit de flux pentru materialul recoltat. Una dintre caracteristicile cheie ale sistemului de fixare hidraulic al barei de tăiere permite reglarea mult mai rapidă decât până acum. De asemenea, ele funcționează cu un bătător cu tambur reglabil automat. Distanța dintre contrabătător și cuțitele tocătorului rămâne constantă pe întreaga lungime a bătătorului cu tambur, asigurând un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cuțitelor. Această configurație asigură economia de carburant și reducerea uzurii.

Un nou tren de rulare, descărcare prin spate și viteză sporită

Sistemul CLAAS AUTO FILL, care conține o cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare, captează în mod continuu conturul remorcii pentru transportul furajelor în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat. Acum este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcție care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare. Sistemul AUTO FILL astfel îmbunătățit asigură o reducere considerabilă a sarcinii operatorului.

Trenul de rulare al noilor modele JAGUAR 900 oferă, de asemenea, un confort mai mare. Noul motor hidrostatic are o gamă largă de turații. Ca urmare, permite deplasarea la turații foarte mici ale motorului, cu un efect pozitiv asupra consumului de carburant,la fel ca și funcția de reducere automată a turației motorului în momentul întoarcerii la capătul rândului.

Forță de tracțiune mărită și reacții rapide

Transmisia puternică permite utilajului să se deplaseze în câmp cu viteze de până la 22 km/h în prima treaptă de viteză. Forța de tracțiune foarte mare și reacțiile rapide în mod constant se văd la adevărata lor valoare atunci când combina de recoltat furaje se deplasează în rampă sau accelerează. Un diferențial autoblocabil asigură tracțiune optimă în permanență, chiar și în condiții dificile. Acesta poate fi controlat fie manual, în modul de pornire automată care este activat atunci când este detectată o derapare a roții, sau în modul de oprire automată, la un anumit unghi de bracaj și la atingerea unor viteze mai mari de 15 km/h. În plus, toate modelele au o frână de parcare automată confortabilă, care este acționată atunci când operatorul deplasează maneta de comandă în poziția neutră.

Pentru exercițiul financiar 2017 CLAAS oferă o gamă de trei modele JAGUAR: JAGUAR 800 (Tip 496), JAGUAR 900 (Tip 497) și noua gamă JAGUAR 900 (Tip 498).

CORIO și CORIO CONSPEED, noi implemente pentru porumb

Cheia succesului pentru recoltarea porumbului și a florii-soarelui cu pierderi minime înseamnă o productivitate foarte mare și o manipulare delicată a recoltei. Noile modele de implemente pentru porumb CORIO și CORIO CONSPEED asigură un raport optim între aceste calități. Toate utilajele din gama de modele CORIO au un unghi de lucru foarte mic, o structură inovatoare a capotei, pentru a proteja plantele, și diferite tipuri de design al rolelor pentru performanțe maxime în toate condițiile de recoltare.

Totul pentru o manipulare delicată

Claas Corio b

Noile modele au un design cu unghi de lucru foarte mic, de 17°. Acest lucru reduce în mod eficient pierderile de știuleți. Unghiul de lucru mic asigură înalte performanțe pentru culturile de porumb culcate.

În plus, CORIO și CORIO CONSPEED sunt echipate cu o capotă cu formă specială, foarte îngustată și cu părți laterale aerodinamice. Acest lucru întârzie contactul cu tulpina porumbului și asigură manipularea delicată a plantelor în timpul desfășurării lucrării. Rezultatul este evitarea ruperii premature a știuleților, pierderea de boabe fiind menținută la minim. Forma distinctivă a capotei sporește productivitatea recoltării porumbului culcat.

Un mecanism de deschidere special dezvoltat permite plierea manuală a capotei în sus în unghi de aproape 90°, prin doar câteva mișcări simple, fără a fi necesar vreun instrument. Acest lucru asigură o modalitate simplă și confortabilă de a întinde sau înlocui lanțurile de antrenare sau de a le realinia, de exemplu pentru recoltarea florii-soarelui.

Role pentru toate condițiile de recoltare

Toate modelele CORIO sunt echipate cu role pentru cules liniare, care asigură culegerea știuleților cu pierderi minime în aproape orice condiții de recoltare, transferând doar cantități mici de tulpini de porumb în combina de recoltat. Fiecare rolă are patru cuțite fixate cu șuruburi, reglabile individual, și plăci de culegere noi, asigurând manipularea optimă a recoltei în timpul recoltării.

CORIO CONSPEED

– noile implemente pentru porumb au role pentru cules conice. Diametrul rolelor crește de la partea frontală spre spate, asigurând manevrarea delicată a porumbului chiar și la viteze de deplasare mai mari, cu creșterea treptată a vitezei de rotație. Acest lucru asigură un randament ridicat și prin urmare productivitate maximă în special în condiții de recolte uscate.

Pe lângă rolele standard, toate modelele CORIO CONSPEED sunt disponibile și cu role hibrid. Acestea acționează printr-o combinație de cuțite dinamice și role cu acțiune delicată, rezultatul fiind un proces de alimentare dinamic, ideal pentru utilizare în cazul unui material recoltat care este încă foarte verde și umed.

Implementele pentru porumb CORIO sunt disponibile în variante pentru 4, 5, 6 și 8 rânduri, iar modelele CORIO CONSPEED în variante pentru 6, 8 sau 12 rânduri. Ambele sunt oferite și cu lățimi de 90, 80, 75 și 70 de centimetri.

Alexandru GRIGORIEV

Revista Lumea Satului nr. 22, 16-30 noiembrie 2016 – pag. 40-41