Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 13 Apr 2021

Şapte premii pentru CLAAS: o medalie de aur şi şase medalii de argint

V-am anunţat recent că grupul CLAAS a primit o mulţime de medalii din partea DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Societatea Germană pentru Agricultură) pentru soluţiile inovatoare pe care le vom prezenta la târgul Agritechnica 2013. Dintr-un total de 4 medalii de aur şi 33 medalii de argint acordate, CLAAS a avut onoarea de a fi distinsă cu o medalie de aur şi şase medalii de argint. Mai multe detalii cu privire la inovaţiile CLAAS câştigătoare a celor şapte premii puteţi citi în cele ce urmează.

Medalia de aur pentru simulatorul online CLAAS

Instruirea online modernă pentru operatori îmbunătăţeşte utilizarea practică a utilajelor

Compania CLAAS a fost distinsă cu medalia de aur pentru noul simulator online pentru operarea combinelor de recoltat şi a tractoarelor. Acesta a fost conceput în principal pentru instruirea operatorilor de utilaje. Astfel, utilizatorii pot fi instruiţi online, pe un PC, cu privire la operarea unui utilaj, în orice moment şi din orice loc. Operatorii pot primi instruire online confortabilă, la preţuri reduse, referitoare la modul de utilizare a combinelor de recoltat şi a tractoarelor CLAAS, având astfel posibilitatea de a-şi spori productivitatea în practică.

Simulatorul utilizează un model virtual al diferitelor componente ale utilajelor şi un model de procese bazate pe datele acumulate de-a lungul mai multor ani de funcţionare în condiţii variate de lucru. Modul de utilizare a terminalului CEBIS, a tastaturii terminalului şi a manetei de comandă a vitezei de deplasare este transpus pe ecranul PC-ului şi simulat prin clic şi tragere cu mouse-ul.

CLAAS va prezenta mai întâi în cadrul târgului Agritechnica 2013 o versiune de simulator utilizată pentru operarea unei combine de recoltat.

6 medalii de argint

CAMERA VIDEO PENTRU VERIFICAREA CALITĂŢII BOABELOR din dotarea modelelor LEXION 770 şi 780

Cu ajutorul noii CAMERE VIDEO PENTRU VERIFICAREA CALITĂŢII BOABELOR, operatorul poate acum să evalueze în timp real şi în permanenţă calitatea boabelor treierate, trăgând imediat concluzii pe baza cărora poate efectua modificarea setărilor combinei de recoltat. Până acum, produsele treierate erau evaluate doar vizual, prin fereastra rezervorului pentru boabe, dar în prezent lucrul acesta este posibil cu ajutorul terminalului CEBIS.

Tehnologia utilizată pentru CAMERA VIDEO PENTRU VERIFICAREA CALITĂŢII BOABELOR este o cameră foto color de înaltă definiţie, montată la partea superioară a elevatorului de boabe al combinei de recoltat, loc din care captează imagini de înaltă precizie ale recoltei de pe elevator, în fiecare secundă.  Aceste imagini sunt transmise unui software intern de evaluare, care le utilizează pentru a calcula procentajul de componente străine, cum ar fi paie, pleavă şi spice, precum şi proporţia de boabe sparte. Aceste valori sunt trimise către afişajul CEBIS, unde sunt afişate fie sub formă de diagrame cu bare, fie sub formă de imagini reale, cu zonele de boabe de calitate redusă marcate colorat. Operatorul primeşte un semnal vizual de avertizare activă în cazul în care a fost depăşită o anumită limită a valorilor, pentru a putea corecta setările combinei de recoltat. Datorită CAMEREI VIDEO PENTRU VERIFICAREA CALITĂŢII BOABELOR, operatorul primeşte informaţii mult mai precise pentru a putea seta în mod optim combina de recoltat în ceea ce priveşte calitatea boabelor, deoarece acest lucru se produce întotdeauna automat. CLAAS va introduce mai întâi CAMERA VIDEO PENTRU VERIFICAREA CALITĂŢII BOABELOR pe modelele LEXION 770 şi 780.

Reglarea automată a direcţiei de aruncare a materialului tocat în timpul lucrului cu combina de recoltat

Forţa vântului şi gradul de înclinare a suprafeţei pot determina împrăştierea neuniformă a paielor şi a plevei în timpul lucrului cu combina de recoltat. Noua funcţie CLAAS de reglare automată a direcţiei de aruncare reglează acum în mod automat direcţia de aruncare pe împrăştietorul radial în funcţie de forţa vântului lateral şi gradul de înclinare a suprafeţei, astfel încât materialul tocat să fie distribuit uniform şi precis pe toată lăţimea de lucru a tocătorului. În acest scop, doi senzori electromecanici montaţi pe braţele de iluminare din partea din spate a combinei de recoltat măsoară continuu forţa vântului lateral şi gradul de înclinare a suprafeţei. După efectuarea calculelor, valorile măsurate sunt transmise sistemului de comandă, care controlează reglarea laterală a padelelor pe împrăştietorul radial. Această inovaţie reduce în mod semnificativ stresul operatorului, îmbunătăţind considerabil calitatea operaţiunilor realizate cu combina de recoltat şi a activităţilor ulterioare de cultivare. Noua funcţie de reglare automată a direcţiei de aruncare este disponibilă pentru toate modelele LEXION cu împrăştietor radial.

ICT (implement controls tractor) – optimizarea proceselor şi a performanţei ansamblului tractor/implement

ICT este un nou software care utilizează parametrii unui utilaj agricol ataşat pentru a controla vehiculul tractor prin intermediul interfeţei ISOBUS. CLAAS va introduce mai întâi software-ul ICT pe un ansamblu format dintr-o presă pentru baloţi dreptunghiulari şi un tractor. Presa pentru baloţi este prevăzută cu un sistem CRUISE PILOT, care controlează automat viteza de deplasare a tractorului, optimizând permanent performanţele presei prin intermediul ICT. În funcţie de cerinţele de utilizare, operatorul poate utiliza butonul de reglare continuă pentru a alege între obiectivele urmărite de „randament” şi „calitatea baloţilor”. În cazul supraîncărcării unităţii, funcţia AUTO STOP a presei pentru baloţi opreşte automat arborele prizei de putere via ITC. Astfel, acest lucru asigură utilizarea întregului potenţial de performanţă al utilajului, reducând la minim timpii de inactivitate. 

Eliminarea automată a blocajelor materialului recoltat pentru remorci autoîncărcătoare şi cele cu dublă întrebuinţare

Până în prezent, când existau blocaje ale materialului recoltat pe remorcile autoîncărcătoare şi cele cu dublă întrebuinţare, operatorul era nevoit să intervină manual şi să elimine blocajul în mai mulţi paşi utilizând terminalul de comandă.   Datorită acestui nou sistem, toţi aceşti paşi sunt efectuaţi automat – operatorul nu trebuie decât să activeze şi să dezactiveze priza de putere. Pe lângă sporirea semnificativă a confortului operatorului la manevrarea utilajului, acest nou sistem elimină mai rapid şi mai eficient blocajele, reducând în acelaşi timp solicitările la care sunt supuse unităţile. 

Optimizarea unui sistem de direcţie forţată cu comandă electronică/hidraulică pentru punţile remorcii

Sistemul inovator de optimizare are două funcţii: prima dintre acestea ajustează automat comportamentul de virare a punţii spate la diferite viteze de deplasare. Astfel, caracteristicile de virare a punţii spate ale unui sistem de direcţie forţată cu comandă electronică/hidraulică sunt îmbunătăţite în ceea ce priveşte manevrabilitatea la viteze mici de deplasare, precum şi contracararea efectului de ruliu şi siguranţa la viteze mari de deplasare.

Cea de-a doua funcţie detectează automat unghiurile: Un senzor electronic de unghi montat pe bara de remorcare măsoară continuu unghiul de blocare dintre tractor şi remorcă. Pe măsură ce acest unghi se micşorează, operatorul este avertizat printr-un semnal sonor a cărei frecvenţă creşte treptat, pentru a evita o coliziune între tractor şi bara de remorcare.

Dispozitivul de ascuţire complet automată a cuţitelor CLAAS AQUA NON STOP COMFORT

AQUA NON STOP COMFORT este prima unitate de ascuţire umedă complet automată a cuţitelor tocătoarelor din dotarea remorcilor autoîncărcătoare şi a preselor de balotat. Dispozitivul nu mai ascute cuţitele – până la 45 de cuţite per ciclu de funcţionare – pe baza unor raze fixe, ci urmărind precis contururile individuale ale acestora. Datorită şabloanelor interschimbabile, pot fi ascuţite diferite tipuri de cuţite ale remorcilor autoîncărcătoare şi preselor de balotat oferite de un număr total de 22 de producători.  Nu este necesară intervenţia manuală în cadrul procesului de ascuţire. Un număr mare de senzori şi un comutator de siguranţă asigură ascuţirea cuţitelor fără nici un fel de risc. Datorită unghiului ideal de ascuţire şi tăiere, cuţitele au acum intervale de întreţinere mai lungi şi asigură o calitate superioară a materialului recoltat şi al silozului.

Arhiva de fotografii pentru presă pe pagina de Internet claas.com

Accesaţi arhiva de fotografii pentru presă disponibilă online. Aceasta conţine aproximativ 1600 de fotografii, disponibile gratuit, care pot fi utilizate pentru reportaje jurnalistice. Accesaţi: www.claas-group.com > Arhiva de fotografii

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are în jur de 9.000 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri record de 3,4 miliarde de euro în exerciţiul anul financiar 2012. 

Articole recente - Lumea Satului