Targuri si expozitii 16 August 2014, 20:56

Târgul AgroBihor 2014

Scris de

Ajuns la ediţia a VI-a, Expoziţia de agricultură, zootehnie şi industrie alimentară “AgroBihor” se va desfăşura anul acesta în perioada 29-31 august, la Oradea, în parcarea Era Shopping, în organizarea Camerei Agricole şi a Consiliului Judeţean Bihor. “Agricultorii vor vedea cele mai moderne tehnologii de cultură şi cele mai performante tractoare şi utilaje agricole. Iar în ziua de 30 august, de ora 11, vor asista la demonstraţii în câmp cu utilaje, unde vom prezenta lucrări de sezon: recoltarea florii soarelui, tocarea resturilor vegetale, scarificarea, pregătirea terenului pentru semănat şi semănatul”, ne-au comunicat organizatorii.

La simpozioanele susţinute în colaborare cu, profesorii Ioan Pădeanu, Sorin Tiberiu-Bungescu şi Ioan Huţu vor informa fermierii despre noile norme obligatorii privind întocmirea amenajamentului pastoral şi pentru verificarea maşinilor şi a echipamentelor de stropit. Camera Agricola Bihor va organiza o prezentare cu tema "Ecocondiţionalitate, bune condiţii agricole şi de mediu", despre măsurile pe care trebuie să le respectate fermierii pentru a nu fi puşi în situaţia de a-şi pierde subvenţiile pe suprafaţă.

Sectorul zootehnic va expune cele mai frumoase exemplare din speciile: cabaline, bovine, ovine şi caprine. Animalele vor fi bonitate şi premiate pe specii, premiile constând în furaje oferite de Nutrientul Group.\

Şi în acest an, producătorii de legume şi de fructe îşi vor expune produsele toamnei într-un spaţiu generos, special amenajat.

Vor participa şi opt firme din Ungaria din domeniul agricol şi servicii conexe, prezenţa acestora fiind realizată prin colaborarea cu Reţeaua de afaceri din regiunea Karpatica.

Concursul de atelaje cu cai “Cupa AgroBihor” va marca a treia ediţie. Nu va lipsi nici tombola participantului, la care Agroind Cauaceu va acorda trei premii constând în sămânţă de grâu pentru suprafaţa de 5 ha. De asemenea, firma Hunrom Agrotehnics va acorda 10 vouchere de cumpărături în valoare de 100 lei fiecare.

Asociaţia Presei Agricole din România (A.P.A.R.) este partener media principal al AgroBihor.


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti