Targuri si expozitii 15 Iulie 2014, 10:47

Invitaţie la "Ziua Florii-Soarelui"

Scris de

DONAU SAAT vă invită la campul de cercetare floarea-soarelui din localitatea Drăgănesti-Vlasca, jud. Teleorman (SCDA Teleorman), 22 iulie 2014, la ora 10.00

--

DONAU SAAT – furnizor complet de seminte si servicii pentru agricultura conventionala si ecologica

Companiile Probstdorfer Saatzucht si Saatbau Linz din Austria anunta astazi preluarea societatii Quality Crops Genetics SRL din Bucuresti, Romania, achizitionand programul acesteia de cercetare si amelioarare floarea-soarelui, precum si intreg portofoliul de hibrizi de floarea-soarelui.

Saatbau Linz este o cooperativa agricola infiintata dupa cel de-al 2 lea razboi mondial si este detinuta de peste 3100 de fermieri. Este unul dintre liderii europeni pe piata de seminte, detiand un portofoliu de peste 380 de soiuri pentru 85 de specii de cultura, fiind un furnizor complet de seminte pentru agricultura conventionala si ecologica. Saatbau Linz are sediul general in Linz si filiale in tari ca: Franta, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Rusia si acum si in Romania. 

Probstdorfer Saatzucht este o afacere de familie, infiintata in 1947, fiind cea mai mare companie de semințe de acest tip din Austria. Localizatain Niederostereich, zona numita si “granarul Austriei”, societatea a beneficiat de condiții optime pentru selectarea materialului de înaltă calitate pentru zonele de cultura din Panonia, Estul și Sud-Estul Europei. Compania este astazi un holding cu societati in toata Europa, fiind unul dintre liderii pietei de cereale, in special pentru soiurile de grau.

Quality Crops Genetics SRL are propriul program de cercetare si ameliorare floarea-soarelui, avand inregistrati deja numerosi hibrizi atat pentru piata Uniunii Europene, cat si pentru Ucraina, Rusia, Serbia. Obtinuti in cadrul programului propriu, hibrizii sunt pretabili pentru tehnologia conventionala de cultura, dar si pentru cea cu rezistenta la erbicidele sulfo si imi.

Extinderea de succes prin achizitionarea comuna a Quality Crops Genetics SRL si infiintarea DONAU SAAT SRL, Romania, a condus la cresterea diversitatii genetice a societatii, consolidand prezenta pe piata a unui furnizor complet de seminte si servicii.

Tranzactia a fost incheiata in luna iunie 2014 si in urma acesteia, noua societate va comercializa  hibrizi de floarea-soarelui, precum si seminte pentru celelalte culturi mari: grau, orz, rapita, triticale, porumb, soia, mazare.

DONAU SAAT SRL vine pe piata romaneasca cu un portofoliu complet de seminte pentru culturile mari si leguminoase, dar si cu seminte pentru diverse ramuri sau nise de piata: floarea-soarelui de rontait, floarea-soarelui pentru pasari, porumb zaharat, seminte gradinarit, gazon, trifoi, etc.

Echipa care continua activitea in Romania este alcatuita din:

            Calin Mihoc – Director General

            Nicolae Parvu – Coordonator program amelioarare floarea-soarelui

            Alina Volintiru – Director Vanzari si Marketing

            Doru Stefanescu – Director Vanzari

Detalii suplimentare si adresa de contact:
Bd. Primaverii nr. 51, sector 1, Bucuresti, Romania
Tel.: 021 310 67 07; email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti