Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 13 Apr 2021

Valeriu Tabără: De lipsa de rentabilitate din agricultură nu sunt vinovați producătorii

Pentru lipsa de rentabilitate din acest an în agricultura României, în ciuda recoltei bune, vinovați sunt cei care au gestionat producția, nu producătorii agricoli sau marii retaileri, a declarat Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, prezent duminică la Târgul Mare de Toamnă de la Răcășdia.

"Dacă nimeni nu îi contactează și nu intră într-o relație normală cu ei, pentru a discuta problemele de preluare, de garanții pe care trebuie să le dai ca și minister, ca și Guvern, sigur că ajungi într-un sistem haotic, așa cum s-a întâmplat acum", a afirmat Tabără.

Fostul ministru al Agriculturii susține că este piață pentru grâu, că acesta se cumpără, însă prețurile nu au fost făcute în favoarea celor care l-au produs, ceea ce va avea consecințe pe mai mulți ani. 'În acest fel oamenii, chiar și cei care au producții cât de cât mulțumitoare, sunt în pierdere. Acesta este motivul pentru care, înainte de a vorbi de consumator, prima dată trebuie să vorbim de producător, pentru că fără el cerințele consumatorilor nu vor fi niciodată satisfăcute. Consumatorul dă bine la vot, ca electorat, în timp ce producătorul a fost lăsat deoparte", a spus fostul ministru al Agriculturii.

Valeriu Tabără a acuzat și faptul că un demnitar român, înainte de a avea datele necesare, a declarat, în public, că producția de grâu este, în mare parte, de calitate inferioară, iar acest lucru se răsfrânge și asupra relației cu partenerii externi.

Sursa:Agerpres

Articole recente - Lumea Satului