Imprimă această pagină
Subventii APIA 18 Mai 2018, 09:24

APIA a publicat pe site-ul instituției Ghidul fermierului privind ecocondiţionalitatea 2018

Scris de

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat pe site-ul instituției (www.apia.org.ro), la secţiunea „Materiale de informare-2018”, „Ghidul fermierului privind ecocondiţionalitatea–2018” -  instrument de informare menit să sprijine fermierii în cunoaşterea şi respectarea normelor de ecocondiţionalitate (CLICK AICI).

Recomandăm fermierilor citirea cu atenţie a acestui ghid pentru cunoașterea normelor de ecocondiţionalitate pe care trebuie să le respecte, în funcţie de tipul de expoataţie pe care o deţin sau activitatea agricolă pe care o desfăşoară!

Potrivit legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi la APIA trebuie să respecte aceste norme pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea acestora (inclusiv pe cele nesolicitate la plată şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei).

Nerespectarea de către femieri (din neglijenţă, din neştiinţă sau în mod intenţionat) a normelor privind ecocondiţionalitatea conduce la aplicarea sancțiunilor administrative de reducere a plăţilor sau excluderea de la plată, pentru unul sau mai mulţi ani, după caz.


Vizualizari 2546
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite