Social 10 Iunie 2024, 09:42

Padel - un sport nou prezent la Roman

Scris de

În municipiul Roman, un nou business și-a făcut loc pe piață, vorbim de terenuri de padel, recent construite, în curtea firmei Marsat Roman. Cătălin Fărcășel, administratorul firmei GO PADEL Construct, este un tânăr antreprenor care a revenit acasă cu această idee de afacere. Antreprenorul are în palmares peste 1.000 de terenuri de padel realizate în întreaga lume, pe mai multe continente.

O nouă bază sportivă prinde contur în Roman

La Roman s-au deschis două terenuri de padel, cel mai în vogă sport mondial al ultimilor ani. Deschiderea Go Padel Roman a avut loc pe 6 aprilie, odată cu marele turneu Go Padel Open din Circuitul Prut Padel Tour.

„Ne aflăm în curtea Marsat, în spate la MarikoInn, unde am instalat două terenuri de padel, model Infinity. Societatea noastră are la activ peste 1.000 de terenuri de padel instalate în toată lumea, inclusiv în Africa, Indonezia, Țările Arabe, țările nordice și toată Europa. Ne ocupăm și cu distribuirea acestor terenuri de padel. Povestea acestui bussines a început în anul 2016, când am fost angajat la una dintre cele mai mari firme de terenuri de padel, Hugo Padel. Lucrând cu aceste tipuri de terenuri, după finalizarea lor, cu colegii mei am început să jucăm câte un pic, câte un pic, ne-a plăcut și mi-am propus să aduc acest sport acasă, la Roman“, a declarat Cătălin Fărcășel, administratorul firmei Go Padel Construct, antreprenorul din Roman.

Turneul Internațional Regional de Padel „PPT Go Padel Open 2024“

sport padel

În perioada 6-7 aprilie 2024, orașul Roman a fost gazda unui eveniment sportiv deosebit – Turneul Internațional Regional de Padel „PPT Go Padel Open 2024“. Desfășurat la Go Padel Roman, competiția a făcut parte din categoria Argint a Circuitului Prut Padel Tour, aducând laolaltă 50 de jucători și jucătoare din România, Republica Moldova, Spania, Italia și Tunisia.

Prima competiție de padel organizată vreodată în Roman a stârnit un interes impresionant, atrăgând participanți și spectatori din întreaga regiune. Cinci categorii de joc au fost disputate în cadrul turneului: PRO Masculin, Feminin și Mixt, PRO 2 Masculin și Amatori Open, oferind o varietate largă de competiții și experiențe pentru toți pasionații de acest sport.

Printre momentele de maximă intensitate s-au numărat finala masculină PRO, în care au concurat jucători din Spania și Italia, și finala feminină PRO, unde jucătoare din România și Tunisia au oferit un spectacol memorabil. Atmosfera vibrantă și nivelul ridicat al jocului au făcut din aceste meciuri puncte de atracție ale turneului, captivând publicul prezent la Go Padel Roman.

Organizatorii au fost la înălțime, asigurând desfășurarea competiției în condiții impecabile și oferind o experiență de neuitat tuturor participanților. În plus, colaborarea strânsă cu autoritățile locale și susținerea comunității au contribuit la succesul răsunător al evenimentului.

Prin organizarea acestui turneu de padel de calitate la nivel regional, Romanul și-a consolidat poziția pe harta sportului internațional. Succesul „PPT Go Padel Open 2024“ a demonstrat că orașul este capabil să găzduiască evenimente de prestigiu și să ofere o platformă pentru dezvoltarea și promovarea sportului în comunitatea locală și dincolo de aceasta.

Pe măsură ce suntem martorii unei creșteri continue a popularității padelului la nivel global, evenimente precum cel de la Roman devin tot mai importante în promovarea acestui sport captivant și în stimularea participării la activități fizice și recreative în rândul oamenilor de toate vârstele și abilitățile.

Terenurile de la Roman sunt primele din județul Neamț și din Regiunea Moldovei, altele sunt tocmai la Iași, Huși, Rădăuți sau Miercurea Ciuc.

Astfel, prima bază sportivă de Padel va oferi comunității locale oportunitatea de a descoperi și practica acest sport din ce în ce mai popular. Această inițiativă încurajează un stil de viață sănătos și activ, iar pe lângă aceasta oferta diversificată de activități recreative în oraș contribuie la dezvoltarea orașului.

Un sport accesibil și prietenos

Ce este padel? Un sport de socializare, cunoscut ca fiind sportul de rachetă.

Celor care încă nu au auzit despre acest sport le spunem că padelul este un mix între tenis și squash. De obicei, se joacă la dublu pe un teren închis, este înconjurat de pereți de sticlă și plase metalice, se folosesc palete fără corzi și întotdeauna joacă 4 jucători pe teren.

Beatrice Alexandra MODIGA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole înrudite

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti